V Praze se představí nejen evropské špičky, ale také žongléři a akrobaté až z Japonska. „Těšit se můžete na mistra novodobého žonglování Stefana Singa z Německa, představení Inverted Tree, kde předvede svou akrobatickou flexibilitu a žonglování japonský umělec Hisashi Watanabe. Mladé umělecké duo Circus Katoen zkoumá aspekty fyzické práce za pomoci 18 těžkých pytlů,“ představovala komické představení Eliška Černá z Paláce Akropolis.

Zábava s českými cirkusáky

Můžete se ale také těšit na české vystupující. Pokud jste milovníky pohádky Pat a Mat, rozhodně byste si neměli nechat ujít komické vystoupení dvojice Bratři v tricku. Ti mají připravené představení Funus, které běžně hrají v prostorách Jatka78.

Mezi dalšími českými vystupujícími se představí Vít Neznal s představením Chyba. Ten diváky přesvědčí o tom, že chybujeme stále a v jednom kuse. Těšit se můžete na vystoupení, které je na pomezí cirkusu a pohybového divadla.

O Cirkopolis

Festival je zastánce nového cirkusu, kdy na prknech neobjevíte žádná zvířátka, ale pouze umělce. Ti vám představí nový cirkus s prvky současného tance, fyzického, vizuálního divadla a žánrů současné hudební scény. Festival kromě světových a českých špiček v oboru každoročně představí i jedno společné číslo, které nacvičí všechny skupiny. Zkoušení trvá pouhý týden, kdy se skupiny setkají v Praze. K vidění pak je na konci festivalu. 

Kdy? Od 11. do 17. února
Kde? Divadlo Ponec a Palác Akropolis
Vstupné? Od 250 korun, tady

Fotogalerie
4 fotografie