Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Filip se po bouračce postavil opět na nohy. Zemřeli při ní tři kamarádi

Autor: shp - 
31. ledna 2018
16:56

Konečně se opět postavil na nohy. Mladý řidič Filip (21), kterého celé měsíce dávali lékaři do kupy, se chce vrátit do běžného života. Jeho život visel na vlásku poté, co se v Kysucích srazil s autem, ve kterém seděla celá rodina – otec Ján (†42), jeho manželka Marcela (†40) a syn Adrián (†17). Zůstalo po nich osiřelé děvče Natália (19), které v osudné chvíli v autě nebylo.

Těžce zraněného řidiče vozu značky Audi převezli po autonehodě do banskobystrické nemocnice. Jeho stav byl velmi vážný a lékaři doslova bojovali o jeho život. Několik měsíců strávil na nemocničním lůžku. Když se jeho zdravotní stav zlepšil, převezli Filipa do žilinské nemocnice. Jeho stav se postupně zlepšoval a díky špičkovým lékařům se opět postavil na nohy.

Krátce po nehodě se Filip rozhodl pomoci Natálii a napsal do pořadu V sedmém nebi. Díky pomoci pro mladé děvče dostal i Filip dárek v podobě auta. Dlouho se z něj ale netěšil, protože se vůz rozhodl vyměnit za další audinu. „Chtěl jsem tuto značku auta, ze kterého jsem vylezl živý po této nehodě,“ řekl Filip webu Pluska.sk. Stále musí do nemocnice docházet na rehabilitace a kontroly.

S Natálií se doteď osobně nesetkal, ale komunikuje s ní přes sociální síť. Filip se před nehodou věnoval thai boxu a aktivně sportoval. Než se opět postaví do ringu, potrvá ještě nějaký ten čas, ale nyní už na to cvičí. „Když se nehoda stala, rychle jsem běžela na místo. Když jsem ho viděla zaklíněného v autě, padla jsem na zem a plakala,“ řekla Filipova přítelkyně Petra (24), která je ráda, že její milý je z nejhoršího už venku.

Policie doteď nehodu nevyšetřila. „Vyšetřovatel v dané věci nadále vede vyšetřování. V průběhu vyšetřování byl do konání přizvaný znalec a v současné době probíhá znalecké zkoumání,“ informovala žilinská policejní mluvčí Jana Balogová. Natálii tragédie obrovsky zasáhla. Nedokáže se pořád smířit s tím, že její milovaní rodiče a bratr již nejsou mezi živými. Krátce po nehodě se děvče připravovalo na dospělost.

Šťastně odmaturovala a nyní se o sebe stará sama. S Natálií se redaktoři webu pokoušeli spojit, ale podle dostupných informací se nachází mimo domov v zahraničí. Ani starosta Rakové, kde žije, o ní nemá žádné informace. „Od března minulého roku s ní nemám žádný kontakt,“ prozradil starosta Anton Heglas. „Je veselejší a snaží se jezdit se svým přítelem na výlety a dovolené. S námi se už méně stýká, doma ji již ani nevidíme,“ prozradila kamarádka.

VIDEO: Chlapce na Slovensku srazilo auto.

gabreta ( 31. ledna 2018 19:41 )

Těm kamarádům taky nerozumím, ale jak to je s autem to tam jasně napsali!! "Krátce po nehodě se Filip rozhodl pomoci Natálii a napsal do pořadu V sedmém nebi. Díky pomoci pro mladé děvče dostal i Filip dárek v podobě auta".

majojo ( 31. ledna 2018 17:57 )

Nějak tomu nerozumím: Filip řídil audinu, která se srazila s jiným vozem, ve které zahynula tříčlenná rodina. Kdo byli ti tři kamarádi? A kdo byl viníkem nehody? Dost obdivuji chlapcův žaludek, že sotva se otřepal, chce novou audinu. Asi nemá hluboko do kapsičky, že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání