Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Voříšek vs. Witowská: ČT chyběly „primácké“ emoce, říká Postlerová a kritizuje útoky

Autor: mah - 
25. ledna 2018
23:57

Druhou debatu prezidentských kandidátů zvládla podle politologů lépe Česká televize. Jak Lukáš Jelínek, tak Jan Kubáček ocenili i moderátorku Světlanu Witowskou, která podobně důležitý politický střet moderovala poprvé. Podle Kubáčka by si z ní měli vzít příklad její mužští kolegové z České televize i komerčních televizí. Lektorka Jana Postlerová se ale s jejich hodnocením neshodne. V debatě jí chyběly emoce, které přineslo nabité hlediště divadla Karlín při prvním střetu obou kandidátů na televizi Prima. Zastala se zároveň i kritizovaného Karla Voříška.

„Paní Witowská svou první velkou debatu zvládla velmi dobře. Tento odlišný formát prezidentské debaty přinesl plusové body jak oběma kandidátům, tak samotné České televizi,“ pochválil závěrečnou prezidentskou debatu politolog Lukáš Jelínek.

Na Světlaně Witowské podle něj byla znát dobrá příprava. Uznal ovšem, že chvílemi bylo vidět, že se v podobné roli moderátorka ocitla poprvé. Vypořádala se s ní podle něj důstojně a vůči oběma kandidátům zůstala podle Jelínka neutrální.

Kubáček: Witowská si řekla o moderování dalších důležitých formátů

„Moderátorku Světlanu Witowskou hodnotím velmi dobře,“ přitakal Jelínkovi i Jan Kubáček z Agentury Phoenix Research. Moderátorka podle něj získala ostruhy do dalšího pokračování své kariéry jako politické moderátorky.

„Dokázala debatě vládnout, po celou dobu působila energicky, aniž by se dostala do konfliktu,“ vysvětlil Kubáček, co se mu na moderátorce České televize líbilo. I díky jejímu vystoupení tak debata měla podle Kubáčka zajímavý rozměr a férový přístup k oběma kandidátům.

„Myslím si, že mužští redaktoři na České televizi i komerčních televizích v ní mohou hledat inspiraci. Paní Witowská si tímto nastartovala dráhu moderátorky takovýchto zajímavých, předních formátů,“ nešetřil chválou na moderátorku Kubáček.

Postlerová: Witowská místy působila nepřirozeně

Rozdílný pohled na věc měla lektorka Jana Postlerová. Té se od začátku debaty její moderátorka zdála zbytečně útočná. Navíc tím, že do Rudolfina Česká televize pozvala pouze třicet podporovatelů obou kandidátů, přišla debata o emoce, které by podle ní u podobných akcí chybět neměly.

Video  Eliška Hašková Coolidge - rozhovor o Zemanovi  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Paní Witowská je zatím nervózní a není ve své kůži. Způsob, jakým klade otázky, mi úplně nesedí,“ komentovala hned ze začátku debaty Postlerová vystoupení moderátorky. Debata podle ní byla místy i nudná.

„Světlanu Witowskou mám ráda, trochu mi ale neseděl její úsměv. Chyběla mi v něm upřímnost a obyčejnost vzhledem k divákovi,“ vysvětlovala. A dodala, že byl podle ní lepší Karel Voříšek a debata, kterou viděla na televizi Prima. Voříšek podle ní působil upříměji a lidštěji. Sympatičtěji se podle Postlerové na lidi umí i usmát. Witowská podle ní ale debatu i tak zvládla profesionálně.

Video  Eva Drahošová v Blesku: Ovčáček je nevychovaný, Voříšek se nezastal mého manžela  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Světlana Witowská byla chvílemi, jak říkávám, „zbytečně špičatá“ naproti panu Voříškovi, ten měl ale proti ní těžší pozici kvůli kotli diváků, který na prezidentské debatě na Primě byl,“ uvedla na závěr s tím, že navzdory kritice si v debatě nevedl zle ani Karel Voříšek. Zároveň na moderátorovi první debaty ocenila to, že se tolik nesnažil prosadit proti kandidátům.

Poslednímu vystoupení Zemana a Drahoše se bude věnovat i závěrečná debata Blesku před otevřením volebních místností. V pátek 26. ledna přesně ve 12:00 vysíláme živě. Nezávislými odborníky v diskusi budou ústavní právník Jan Kudrna a politolog Jan Kubáček. Za Jiřího Drahoše přijde bojovat šéf TOP 09 Jiří Pospíšil a lidovec Jan Bartošek. Miloše Zemana podpoří bývalý hejtman Michal Hašek (ČSSD) a Ladislav Jakl, bývalý tajemník Václava Klause.

Video  Drahoš v Blesku přiostřil: „Zeman je politik mafiánských struktur. Není schopen vést stát“  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny důležité informace o 2. kole voleb najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Aktuální průzkum volebních preferencí najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Průběh hlasování sledujte online zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Milann ( 28. ledna 2018 14:46 )

Moravec je kavárenský vůl ale na Witowskou má.Chtěl bych ji vidět bez toho sluchátka kde ji radí celá banda od počítačů přes režiséra.

ferryx ( 28. ledna 2018 11:28 )

Tady nejsme v Americe, abychom oslavovali pořad amerického typu, jaký byl na Primě, kde se překřikovali různí pitomci a nenechali kandidáty v klidu mluvit. Super práci tentokrát odvedla ČT, kterou jinak většinou za její politické pořady kritizuji.

jarofenin ( 27. ledna 2018 12:28 )

Ovar je sebestředný arogantní, věčně nalitý prolhaný hovado. A za hodinu a půl mu to Češi sečtou

luder ( 27. ledna 2018 11:47 )

11karel11: Drahoš nejen v poslední větě v duelu na ČT1 se velmi mýlil. Cituji :" Miloš Zeman nám nemá, co nabídnout!" Drahoši nemáte pravdu a byla to podpásovka, kterou denně jste aplikoval na Miloše Zemana. Tak se nechová slušný člověk. - Prezident Miloš Zeman nám nabízí a dává více než dost. Dává nám jistotu a záruky, na rozdíl od vás, že nedovolí přijetí migrantů do naší země. A to je největší dar, co v této těžké době můžeme dostat. Budu volit našeho nejlepšího prezidenta Miloše Zemana. Vás Drahoši nechci a nikdy vás nebudu považovat za slušného člověka!

jarofenin ( 27. ledna 2018 11:16 )

stará komunistická pіča http://prask.nova.cz/clanek/novinky/neschopna-smesna-samozvana-hlasova-lektorka-cesko-se-b avi-na-ucet-jany-postlerove.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa