Vše začalo tím, že Němec s oblibou v pervitinu havaroval. S personálem hotelu, kde byl ubytovaný, se domluvil, že jeho mercedes zajedou vyprostit. Nasedli tedy do teréňáku a vyrazili. U Broumova ale přijeli k dopravní nehodě a začaly se dít věci.

Řidič teréňáku zastavil a šel spolu s  dalšími lidmi, kteří jeli kolem, pomáhat osádce nabouraného auta. Němec také vystoupil a udělal něco, nad čím zůstává rozum stát.

Zmocnil se osobního vozidla značky renault, které stálo neuzamčené, s nastartovaným motorem na komunikaci. Jeho majitel právě pomáhal osádce vozu, který před tím havaroval do silničního příkopu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

S ukradeným autem najel na dálnici D5 a pokračoval směrem na Plzeň. Ve voze měl doklady majitele, jeho peněženku, peníze, platební karty a mobil. Ten cestou vyhodil. Daleko ale neujel. „Na dálnici dostal řidič smyk a s autem vyjel vpravo mimo vozovku, kde zůstal stát,“ uvedla Jiroušková s tím, že po chvíli u kolize zastavila policejní hlídka. Ta zjistila, že vozidlo je nahlášené jako kradené.

Policisté Němce zadrželi a dali mu dýchnout. Alkohol nepil, test na drogy byl ale pozitivní na pervitin. „Tomu také odpovídalo chování zadrženého, který byl zmatený, neklidný, měl euforickou náladu a otupělé vědomí,“ popsala Jiroušková. Další dva sáčky s drogou měl muž u sebe.

Když policisté sečetli cizinci jeho prohřešky, obvinili ho z pěti přečinů. „Konkrétně z neoprávněného užívání cizí věci, krádeže, opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ vypočetla Jiroušková. Návrhu státního zástupce poslat Němce do vazby ale soud nevyhověl.

VIDEO: Řidič si dal před jízdou »trávu«.