Nehýbající se nohy trčící z kontejneru v Solné ulici nedaleko Domu umění spatřil za tmy projíždějící šofér osobního auta. Ten zalarmoval policii a záchranku.

Na místo, ale museli vyrazit hasiči, jelikož byl postižený v kontejneru zaklíněn horní polovinou těla. „Po příjezdu složek IZS byl muž několik desítek minut vyprošťován hasiči,“ prozradil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

„Nic jsme neslyšeli, třeba volání o pomoc či tak. Probudilo nás blikání majáků od sanitek a hasičů. Z kontejneru byly vidět jen nohy,“ řekla starší žena bydlící kousek od místa hrůzy.

Byl to zlatý kluk

Hasiči podle ní dělali, co mohli. „Snažili se, ale než ho vytáhli tak to trvalo. Myslím, že už když přijeli, tak byl po smrti. Nohy se totiž nehýbaly,“ prozradila seniorka.

Mladíkovi, který to měl z domu ke kontejneru necelou minutu chůze, zapalují přátelé svíčky. „Nechte nás. Byl to zlatý kluk,“ uvedla jedna ze zdrcených žen.

Mladý nešťastník nejevil po vytažení známky života. „Lékař záchranné služby konstatoval mužovu smrt. Příčinu úmrtí muže určí až pitva, okolnosti události však svědčí pro pravděpodobné udušení,“ dodal Humpl. To patrně vzniklo tlakem na hrudník.

Fotogalerie
4 fotografie