Po zákazu herních automatů v mnoha městských částech Prahy stále někteří provozovatelé zkoušejí na celníky triky. Poslední případ řešili v Michelské ulici, kde v jednom z bister našli znovu herní automaty. „Právě zde proběhla kontrolní akce na nelegální hazard, a jak můžete vidět, opakovaně tu celníci nalezli nelegální výherní automaty,“ popsala pro Blesk.cz Ivana Kurková, mluvčí celníků.

Ty se nacházely za tajnými dveřmi, kam měli přístup jen určití lidé. „Mnoho provozoven má takto umístěné automaty za dveřmi, kam mohou například jen členové klubů. Na tyto automaty však nemá majitel prostoru podle zákona nárok a chybí mu příslušná povolení,“ popsala dále Kurková.Herní automaty se snaží například maskovat za takzvané kvízomaty, celníkům pak vysvětlují, že vlastně nejde o hazard, ale o vědomostní hru, což však ve výsledku není pravda.

 

Není jediná

Podobný případ řešili celníci například v prosinci. „Ve středu 13. prosince provedli pražští celníci dvě kontrolní akce zaměřené na nelegální hazard. Ke své kontrole si vytipovali dvě provozovny v Praze 10 – Malešicích, jež byly od sebe vzdáleny jen několik desítek metrů. Jednalo se o opakovanou kontrolu, neboť v těchto provozovnách celníci byli již v květnu letošního roku a zajistili v nich 17 výherních hracích automatů a 74 tisíc korun v hotovosti,“ připomněla Kurková.

Nakonec si odsud odvezli pořádný „úlovek“. Kontroly byly opět velmi úspěšné, protože v jedné z heren, která se nacházela v prostorách obchodního centra, zajistili celníci sedm výherních automatů a finanční hotovost ve výši osm tisíc korun. Z druhé herny, která se tvářila jako bar, odvezli celníci osm výherních automatů a finanční hotovost ve výši dva tisíce tři sta korun,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií