V době od 9. do 25. února se část areálu promění ve sportovní arénu, kde budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet nejen olympijské disciplíny, ale také se setkat s olympioniky či jim hromadně fandit v bojích o medaile.

„Olympiáda je naprostým vrcholem sportovního života, a i když se letos odehrává v daleké Jižní Koreji, Olympijský festival ji Brňanům i lidem ze širokého okolí přiblíží na dosah. Brněnské výstaviště nabídne jedinečný prostor a neopakovatelnou atmosféru pro fandění našim reprezentantům v Pchjongčchangu. Zároveň návštěvníkům umožní vyzkoušet si jejich sportovní disciplíny na vlastní kůži," podtrhl brněnský primátor Petr Vokřál (ANO 2011).

Záplava disciplín na zkoušku i pro pobavení

Už nyní se v pavilonu Z připravuje hřiště na curling a hokej. V okolí jsou rozmístěny trasy na biatlon, ledové koryto na boby nebo skokanský můstek. K vyzkoušení toho bude ale daleko více – krasobruslení, akrobatické lyžování, sáně, skeleton, snowboarding, dostane se i na netypické disciplíny ledolezectví či skialpinismus.

Autogramiády, vlak Jiřího Rašky, Nagano 98

Doprovodný program nabídne autogramiádu současných i bývalých hráčů HC Kometa Brno nebo krasobruslařská vystoupení. Z Prahy vyrazí přímo na výstaviště 11. února speciální vlak Jiřího Rašky k výročí 50 let od zisku zlata v Grenoble.

Celodenního programu se zúčastní i Jan Mazoch, vnuk Jiřího Rašky a bývalý reprezentant ve skoku na lyžích. Ve čtvrtek 22. února uplyne 20 let od zisku hokejového zlata v Naganu, čemuž bude uzpůsoben i program festivalu.

Slavnostní zahájení Olympijského festivalu v Brně se v pavilonu Z uskuteční 9. února v 11 hodin. Vstupné na Olympijský festival bude 50 korun, přičemž děti do 150 cm budou mít vstup zdarma. Více informací najdete ZDE

Fotogalerie
12 fotografií