Audi vjelo pod rychlík z Olomouce do Brna, obsazený 130 cestujícími v neděli v 13.02. „Již teď je zřejmé, že světelná signalizace byla funkční a červená světla přejezdového výstražného zařízení svítila. Také mechanismus závor byl bez závad,“ uvedla policistka Kamila Haraštová.

Policisté proto podle ní prověřují veškeré verze a nevylučují, že mohlo dojít i k úmyslnému jednání. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro obecné ohrožení. Služba kriminální policie a vyšetřování se bude událostí i nadále zabývat,“ naznačila další postup detektivů Haraštová.

Vlak, řítící se po trati plnou rychlostí, osobní audinu zcela rozpáral. „Vůz se po střetu s vlakem roztrhl na dvě části,“ řekl hasič Jaroslav Mikoška. Řidička neměla nejmenší šanci přežít. Trosky auta létaly desítky metrů dokola. Jedna ze součástí vraku rozbila sklo vagonu, ve kterém se lehce zranila jedna z cestujících.

Frekventovaná trať mezi Brnem a Břeclaví stála více než čtyři hodiny. Škody jsou nejméně za 4,5 milionu, z toho 3,5 milionu na rychlíku.

Fotogalerie
7 fotografií