Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poražení kandidáti: Fischer zvažuje, co dál. Hilšer už byl učit, Horáček se vrátí k hudbě

Autor: Zuzana Štíchová - 
16. ledna 2018
06:01

Povolební emoce opadly a třetí Pavel Fischer, čtvrtý Michal Horáček a pátý Marek Hilšer už tak měli čas na to zapřemýšlet, co dál. Zůstanou u politiky, nebo se vrátí ke svým původním profesím? I na tuto otázku odpověděli Blesk Zprávám. Spojuje je fakt, že podporují Jiřího Drahoše a jsou tak připraveni mu v nejbližších 14 dnech pomoci ve finále kampaně. Hilšer například na sociálních sítích, Horáček mu nabídl billboardy i prostor na internetu.

Získal podporu Pirátů a obecné sympatie svým mládím a vystupováním. Jednačtyřicetiletý Marek Hilšer oslavil v sobotu zisk 450 tisíc hlasů mimo jiné s postupujícím Jiřím Drahošem a po neděli se vrátil do práce a brousí si zuby na studenty. Hilšer vyučuje na Univerzitě Karlově.

„Již dnes (v pondělí) jsem šel do svého běžného zaměstnání na lékařské fakultě a pokračuji s radostí ve své práci dále. Ve středu budu zkoušet studenty k zápočtu. Tradiční dovolenou plánujeme až ke konci února, kdy navštívíme rodinu mojí ženy na Slovensku,“ prozradil Hilšer a je osobně ochoten se angažovat i v Drahošově kampani. Konkrétnější ale nebyl, mohl by pomoci například se sociálními sítěmi.

Hilšer neodmítá ani další politické angažmá. Bude si ale pečlivě vybírat. „Cítím velkou podporu lidí a přichází mi mnoho výzev, abych dál v politice pokračoval. Nechci, ale dělat politiku pro jen politiku nebo pro nějaké funkce. Do dění jsem se vždy zapojoval, pokud jsem cítil, že mohu něčím přispět. Budu-li cítit, že je zde nějaký smysluplný projekt, který by byl pro společnost přínosem, tak se zapojím,“ vyhnul se například přímé odpovědi na otázku, zda bude kandidovat v senátních volbách.

Video  Hilšer gratuloval Drahošovi: Bude to dobrý prezident, má mou podporu, říká lékař  - Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Horáček se vrátí k hudbě, Fischer bude odpočívat

Zásadní změnu ve svém životě neplánuje Michal Horáček, pro kterého hlasovalo přes 470 tisíc lidí. Nevylučuje ale, že se ještě zapojí do kampaně Jiřího Drahoše. „Jsme přislíbili týmu profesora Drahoše účast na akcích, na nichž sami budou chtít. Nabídka od nich zatím nedorazila,“ reagoval na dotaz Horáčkův mluvčí Jiří Táborský. Horáček už Drahošovi nabídl své reklamní místo na billboardech či v kampani na internetu.

Co je ale jisté, že se Horáček do politiky zatím vrhat nehodlá, vrátka si ale nechává otevřená. „Možné je všechno, ale teď se tím nezabývám,“ řekl už v sobotu Blesk Zprávám. „Mám velké dluhy vůči své dcerce malé, že jsem ji zanedbával. Už rok a půl jsem neudělal žádný LP, album písňové, nečetl jsem. To potřebuji doplnit a pak se rozhodnu,“ dodal s tím, že zážitky z kampaně a voleb se určitě objeví v některém z jeho budoucích textů.

Video  Horáček to ještě nebalí. Budoucnost v politice nevyloučil  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

To Pavel Fischer si dává zasloužený „oraz“. Poté, co se, obzvlášť díky kampani v posledních dnech, vyhoupl na třetí místo a získal přes 520 tisíc hlasů, se mu nabídky na další práce jen hrnou. Co si vybere, zatím neprozradil.

„Pan Fischer sdělí své kroky ohledně dalšího působení v průběhu února, po nezbytném odpočinku a také po jednáních s různými subjekty, jejichž nabídky nyní přicházejí,“ odpověděla za bývalého velvyslance ve Francii jeho mluvčí Alena Ježková.

Nyní prý i Fischer jedná s Jiřím Drahošem o konkrétní formě podpory v následujících necelých 14 dnech, kdy bude vrcholit kampaň před druhým kolem.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
va45 ( 18. ledna 2018 14:04 )

Pražská Havlova galérka zapomněla,že Zeman 10 let co odešel z politiky v klidu Vysočiny je sledoval jak tu politiku tady mastí a doplácejí na to lidi.

va45 ( 18. ledna 2018 14:00 )

Fišer neměl žádné zaměstnání?A kdo živil jeho rodinu?Horáček se vrací k hudbě.Kdo mu ale bude tu hudbu skládat,když jeho dvorní skladatel umřel. Všichni přece museli vědět,že nemají proti Zemanovi šanci.Hlavně havlisti Horáček a Fischer. Havlisti tady vládly 14 let a jak to dopadlo.Rozkradená země. A Hilšler.Tak ten ať se jde zase obnažovat a lítat po Praze.To mu slušelo ale k prezidentskému křeslu nepomohlo. Lidi nemjí rádi takové exoty.

defakto ( 16. ledna 2018 22:34 )

... Horáček bude chtít nazpátek těch 30 milionů , které prý vrazil ze svého do volební kampaně . Nejspíš počítá s tím , že se upíchne v nějaké funkci u Drahoše pokud zvítězí ve volbách .

Tonya ( 16. ledna 2018 22:12 )

Není co dodat.

Milann ( 16. ledna 2018 19:41 )

Něco za něco poražení dají hlasy Drahošovy a on je zato vezme sebou na hrad.Ostatně to už naznačil Horáček.Klube se tady pěkné svinstvo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa