Pondělní studium komunismu
Výstava popisuje vzestup a pád komunismu ve 20. století.
Autor: Eva Fornálová

Pokud máte rádi historii, udělejte si v pondělí procházku na náměstí Jiřího z Poděbrad. Objevíte tam venkovní výstavu, která vám odhalí o komunismu i to, co jste o něm doposud nevěděli. Výstava je v uličce, která spojuje kostel s tramvajovou zastávkou. Výstava tady bude do konce ledna.

Kdy? celý leden
Kde? náměstí Jiřího z Poděbrad
Vstupné? žádné

Úterní dokumentární večer
Užijte si dokumenty zdarma.
Autor: Praha 3

V úterý v jednu odpoledne můžete zhlédnout zdarma dokumentární snímek Život začíná po stovce. V Komunitním centru Husitská bude tentýž den také projekce. Nebudete moci zhlédnout tentýž snímek, ale estonský film Co se nenosí. Více informací objevíte tady.

Kdy? v úterý od 13 a 18 hodin
Kde? Komunitní centrum Husitská, Praha 3
Vstupné? žádné

Středa na Hradě
Svatý Václav je častým námětem historických děl.
Autor: Profimedia.cz

Ve středu se vydejte na Hrad. Až do 23. ledna si můžete zdarma prohlédnout výstavu Symbolická moc českých korunovačních klenotů. Ve Vladislavském sále uvidíte zbroj svatého Václava, korunovační meč i klíč od českých korunovačních klenotů. Více informací objevíte tady.

Kdy? nejen ve středu, od 10 do 17 hodin
Kde? Vladislavský sál
Vstupné? žádné

Čtvrteční bruslení s vlastní výbavou
Na Letné objevíte kluziště i sněhové duny.
Autor: Eva Fornálová

Běžte se ve čtvrtek po náročném týdnu protáhnout na brusle. Nemusíte mít u sebe horentní sumy, abyste si zasportovali. Musíte mít jen vlastní brusle. A pak už se můžete vypravit buďto na letenskou pláň ke Spartě, nebo na Ovocný trh. S vlastní výbavou je bruslení zcela zdarma. 

Kdy? každý den, od 9 do 21 hodin
Kde? Letná, i Ovocný trh
Vstupné? vlastní brusle

Páteční překonávání strachu
Mindfulness Club
Autor: Mindfulness Club

V pátek zklidněte a uvolněte mysl. Ve skautském institutu na Staromáku zjistíte, jak ovládnout svůj strach, který nás neustále omezuje. Během lekce se naučíte vycházet ze své komfortní zóny a dělat to, co by vás opravdu těšilo. Více informací objevíte tady.

Kdy? v pátek od 18:30
Kde? Staroměstské náměstí 4
Vstupné? žádné, nutná rezervace

Fotogalerie
6 fotografií