Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Věznice po pěti dnech potvrdila sebevraždu: Dahlgren se ve věznici oběsil, přiznali

Autor: jn - 
15. ledna 2018
08:34

Čtyřnásobný vrah Kevin Dahlgren (†25) se ve vězení oběsil. Způsob úmrtí doživotně odsouzeného trestance nyní oznámila věznice ve Valdicích obhájci odsouzeného Richardu Špíškovi.

Lékař konstatoval Dahlgrenovu smrt 11. ledna v 18.20. Informace si z vězení vyžádal sám obhájce, nyní mu bylo doručeno do datové schránky.

Špíšek bezprostředně po jeho úmrtí informoval emailem Dahlgrenovy rodiče do USA. O smrti amerického občana bylo vyrozuměno i velvyslanectví Spojených států.

Úmrtí amerického občana v českém vězení může zhoršit vztahy mezi oběma zeměmi ohledně budoucího možného společného postupu proti zločincům. „Může se to stát. Kevin Dahlgren byl prvním Američanem v historii, kterého tamní justice vydala ke stíhání do České republiky,“ upozornil Špíšek. O sebevražedných sklonech Dahlgrena sám před časem informoval jak jeho rodiče tak i justici.

Sám Američan trávil většinu času pod silnými psychofarmaky. Ještě před skončením soudních řízení, 7. března 2016, se ve vazbě pokusil podřezat. To mu nevyšlo, dozorci mu v sebevražedním úmyslu tehdy zabránili.

„Obžalovaný se sebepoškozoval břitem z holicího strojku na obou předloktích. Po výzvě příslušníků vězeňské stráže, aby svého jednání zanechal, se jednomu z nich snažil vytrhnout obušek. Musely proti němu být použity donucovací prostředky a následně byl umístěn na oddělení psychiatrie ve vězeňské nemocnici,“ informovala tehdy Vazební věznice v Brně-Bohunicích.

Dokonanou lednovou sebevraždu doživotního trestance nyní vyšetřuje GIBS i vnitřní orgány Vězeňské služby. Případem se bude zabývat i ministerstvo spravedlnosti.

amej ( 15. ledna 2018 11:07 )

Vzhledem k tomu, že vyvraždil všechny členy rodiny a pomalu už by nebylo komu platit " odstupné", dopadlo to nejlépe, jak mohlo. Jen doufám, že si před smrtí ještě užil lásky spoluvězňů.

marianskelazne ( 15. ledna 2018 09:19 )

Co na tom chteji jeste vysetrovat??? jeden zivot za 4 ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání