Palác Chicago už v minulosti pořádal stejnojmennou výstavu. Tahle na první navazuje a rozšiřuje ji. „Vybrali jsme tři nová témata napříč filmovou historií, která jsou provázaná tématem pohybu a nabízí návštěvníkům nahlédnout do zákulisí filmu,“ prozradila Terezie Křížková z paláce Chicago. Díky velkému zájmu výstava neskončila v lednu, ale došlo k prodloužení až do 31. března.

Animátorem na jedno odpoledne

Výstava není nudnou klasikou, na které býváte v muzeích zvyklí. Tady si musíte doslova vše osahat. Jinak si zábavu neužijete. „Je to perfektní, že si tady mohu vyzkoušet udělat animaci, když doma ani ve škole nic takového nemáme. Je to super,“ těšil se návštěvník Tomáš (12), který tady strávil odpoledne s babičkou.

Video
Video se připravuje ...

Muzeum je zábavné zejména pro děti Eva Fornálová

Filmové muzeum vysvětluje těm nejmenším, jak se vyvíjela filmová tvorba od takzvaného štěrbinohledu, kde sledujete kolotoč plný panáčků maličkým otvorem, až po důležité základy animace, abyste vytvořili co nejautentičtější tvary a pohyby postaviček.

V muzeu si můžete nasadit na oči i brýle s virtuální realitou, nebo naopak zavřít oči a zažít takzvané imaginární kino, které vám nese popis záběrů jen skrze vaše uši. „Je to tady perfektní. Rozhodně stojí za to všechno tohle na sobě vyzkoušet,“ chválila výstavu turistka Amanda, která přišla do muzea filmu s celou rodinou, včetně dětí.

Kdy? Úterý až neděle od 13 do 19 hodin, až do 31. března
Kde? Palác Chicago, Charvátova 11
Vstupné? 90 korun samostatné, 50 korun za člověka ve skupině

Fotogalerie
36 fotografií