Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Gang znásilňuje a vraždí malé děti. Tělíčko sedmileté holčičky odhodili na smetiště

Autor: Darina Jíchová - 
13. ledna 2018
10:10

Tisíce lidí už druhý den protestují v pákistánském městě Kasur. Dav se dožaduje spravedlnosti. Občané chtějí, aby byli potrestáni muži, kteří znásilnili a brutálně zavraždili sedmiletou Zajnab Aminovou. Dívčino tělo následně pohodili na smetiště, kde ho objevili místní, o demonstraci informovala stanice CNN.

Obyvatelé města Kasur i další lidé z provincie Paňdžáb viní úřady z toho, že nedělají nic pro to, aby byli potrestáni viníci. Případ navíc není ojedinělý, v oblasti došlo k sérii podobných vražd. Pákistánci mají pocit, že policie není schopná ochránit jejich děti. Při střetu demonstrantů s policí zemřeli již dva lidé.

Pachatelé jsou na svobodě

Šéf paňdžábského policejního okrsku Šehbaz Šarif nařídil zatčení Zajnabiných vrahů. Všem, kteří do 24 hodin pomohou identifikovat pachatele, nabídl odměnu ve výši téměř 2 miliony korun. Nikam to ale nevedlo. Šarif si rovněž od kasurské policie vyžádal složky a všechny materiály k 11 předchozím vraždám. Jejich oběťmi byly malé dívky ze stejné oblasti jako Zajnab.

Protesty v Kasuru:

Rozzuřený dav vnikl do kanceláře místního zákonodárce Najéma Safdara a žádal Šarifovu rezignaci. Došlo k tomu poté, co pitva potvrdila, že Zajnab byla znásilněna, příčinou smrti bylo podle zprávy zardoušení. Tělo bylo zohavené, doktorka Quratulajn Atiquová na něm našla známky mučení.

Rodiče žijí ve strachu

Pákistánská televizní stanice Geo News oznámila, že dívka byla unesená ze svého domu v Kasuru ve čtvrtek 4. ledna. Zajnab byla sama doma, protože její rodiče vykonávali umru – malou pouť v Saúdské Arábii. Z bezpečnostních kamer bylo zjištěno, že dívku z domu odvedl nějaký muž. Zajnabin otec Muhamad Amin Ansari se okamžitě vrátil do Pákistánu. Tisku sdělil, že policie neudělala nic, aby jim pomohla dceru najít.

Záznam z bezpečnostních kamer:

Ansari rovněž oznámil, že svou dceru nepohřbí, dokud všichni zodpovědní za její smrt nebudou zatčení. „Už přes dva roky žijeme ve věčném strachu. Případy sexuálního zneužívání jsou v naší oblasti od roku 2015 časté. Máme strach pouštět děti ven,“ řekl Ansari novinářům.

Gang násilníků

Policie v roce 2015 označila Kasur za centrum zločineckého gangu, který zneužíval malé děti. Mezi lety 2009 a 2014 skupinka 25 mužů unášela děti a nutila je natáčet sexuální videa. Skandál byl odhalen před třemi lety a řada pachatelů byla uvězněna. Zajnab je dvanáctou obětí nové vlny sexuálních zločinů. Forenzní tým na jejím těle objevil stopy DNA, výsledky prokázaly, že se shoduje se vzorky, které získali v předchozích pěti případech.

„Tohle musí skončit!“

Detaily případu rychle zaplnily sociální sítě. Lidé jsou pobouření a stejně jako obyvatelé Kasuru i oni chtějí pro Zajnab, její rodinu a rodiny všech ostatních spravedlnost. K věci se vyjádřila také nejmladší nositelka Nobelovy ceny za mír Malala Júsufzajová.

„Když jsem slyšela o Zajnab, naprosto mě to zlomilo. Sedmiletá dívka obětí sexuálního zneužívání, znásilněná a brutálně zavražděná ve svém rodném Kasuru v Pákistánu. Její tělo pohozené na smetišti pár metrů od domova,“ napsala Júsufzajová. „Tohle musí skončit. Vláda a autority musí něco udělat.“

johanvonbahnhof ( 13. ledna 2018 16:58 )

Tuhle odpornou muslí pakáž po dopadení zaživa stáhnout z kůže...

Zobrazit celou diskusi