Už loni v zimě si chtěl zaplatit ubytovnu. Nikde ho nevzali. Mrazy přečkal v charitě. Jak polevily, koupil stan a šel za město. „Lidé, s kterými jsem v charitě spal, kradou, jsou nemocní, nedbají na hygienu a jediný jejich cíl je ožrat se. Bál jsem se jich,“ uvedl Štádler.

Jaro až podzim tak strávil sám ve stanu za Plzní. „Nedělám bordel, odpadky odnáším do kontejnerů, snažím se chovat slušně,“ řekl Štádler. Zimu by Štádler rád přečkal v ubytovně.

„Snad všechny jsem je obvolal. Řeknou, že místo mají, ale vždy chtějí vidět lékařské potvrzení, že jsem zdravý. A na tom to skončí. Chápu, že se tak brání před zavlečením třeba tuberkulózy, ale já s vývodem nikoho neohrožuji ani neobtěžuji,“ uvedl Štádler.

Václav pobírá invalidní důchod a za ubytovnu by byl ochoten platit i 4500 Kč, nemá šanci. „Mě nevezmou, ale šmejdy, kteří se opíjí a dělají bordel, ti jim nevadí,“ dodává Štádler, který už přestal doufat, že ubytovnu sežene.

Drahé věci si nenechal, vrátil je majiteli

V nákupním centru Olympia našel tašku s mobilem a notebookem. Místo, aby to prodal v zastavárně, nahlásil vše policistům. Ti pro něj do jeho »ležení« dojeli a odvezli na služebnu. „Tady tašku předal jejímu majiteli. Ten byl moc rád a děkoval mu,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Vývod má od mládí

„Před třiceti lety jsem pracoval jako řidič záchranky v Táboře. V píseckých serpentinách do nás naboural kamión. Čtyři roky jsem pobýval po nemocnicích, než mě doktoři dali dohromady. Od té doby mám vývod a špatně chodím,“ vzpomněl Štádler.

Na ulici skončil po rozvodu

I s vývodem chodil do práce i se oženil. Manželství mu ztroskotalo a před dvěma roky došlo k rozvodu. „Manželka mě vyhodila z bytu a jiné bydlení jsem na městském úřadu v Horažďovicích, kam jsem patřil, nedostal,“ přiznává Štádler. Od té doby žil po ubytovnách. Tu poslední mu kvůli rekonstrukci zavřeli a on skončil na ulici.

Je vývod opravdu překážkou?

Redaktor Blesku si chtěl pravdivost Štádlerova tvrzení ověřit. Zavolal do několika ubytoven v Plzni. Tam, kde měli volno, všude chtěli lékařské potvrzení, že zájemce je zdravý. Když se dozvěděli, že uchazeč o ubytování má vývod, rovnou odmítli.

VIDEO: Milionář rozdal všechen majetek a žije v dodávce.

Video
Video se připravuje ...

Milionář rozdal všechen majetek a žije v dodávce. Youtube

Fotogalerie
5 fotografií