Salma Hayek, Angelina Jolie nebo Reesse Witherspoon podpořily své herecké kolegyně, které sexuálně zneužil producent Harvey Weinstein, a na červený koberec v Beverly Hilton oblékly černé slavnostní róby od těch nejvyhlášenějších módních návrhářů. „Dresscode neříkal nic o tom, že bychom neměly vypadat co nejlépe,“ řekla DailyMailu Catherine Zeta Jones.

Fotogalerie: Předávání ocenění Zlatý Glóbus
168 fotografií

Slavné krásky se nijak neupejpaly a k rukám si povolaly ty nejlepší. Herečka Angelina Jolie sáhla po šatech z dílny Versace, její kolegyně Jessica Biel, která dorazila po boku manžela Justina Timberlakea, obléka šaty od Diora a třeba Kate Hudson, která nyní nosí krátké vlasy, vsadila na róbu od Valentina. Na červeném koberci bylo vidět, že černá hollywoodským herečkám zkrátka sluší.

V Americe silně oblíbená moderátorka Oprah Winfrey na stupínku u mikrofonu dojala všechny přítomné v sále k slzám, když si, jako první černošská oceněná vůbec, přebírala cenu Cecil B. DeMille. Mohl za to její emotivní projev, který přednesla na protest proti Harveymu Weinsteinovi a také na podporu spolupráce mužů a žen, aby už nikdy nedošlo k aféře, která je označována slovy Me too (já také).

Moderátorka promluvila o tom, jaké pocity ji zachvátily, když v roce 1964 sledovala, jak herec Sidney Poitier získal ocenění za nejlepší herecký výkon.Nic není ztraceno, teď se dívá nějaká malá holka na to, jak jsem já dostala toto ocenění, jako vůbec první černoška. je to čest a privilegium toto šířit do celého světa,“ uvedla Oprah. „Všem dívkám, které se dívají, bych chtěla říct, že nový začátek se blíží. Až konečně nastane, bude to jen díky odvážným a silným ženám, některé sedí dokonce v tomto sále, a silným mužům, kteří se tvrdě zasadili o to, aby už nikdo nikdy nemusel říct: Me too,“ zvolala Oprah a celý sál vybuchl v obrovský potlesk a ovace ve stoje.

Trefnou připomínku si nenechal uniknout ani moderátor Seth Meyers, který se v moderátorské roli Zlatých glóbů objevil poprvé. Dobrý večer dámy a zbývající gentlemani,“ uvedl a dodal: „Je rok 2018. Marihuana je legální a sexuální harašení konečně není.“

Fotogalerie
95 fotografií