Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Hraje si na královnu.“ Šovinistům z Brigitte Macronové málem praskla žilka, proč?

Autor: zzu - 
7. ledna 2018
12:36

První dáma Francie Brigitte Macronová pobouřila část veřejnosti tím, že se při státních návštěvách rozhodla stát vedle manžela Emmanuela Macrona a ne za ním. Žije prý v moderním manželství, ve kterém jsou si partneři rovni. Porušuje tím ale protokol. S informací přišel britský deník The Independent.

„Žena dneska nemusí stát za mužem,“ prohlásila prý manželka francouzské hlavy státu Brigitte Marconová pro rozhlasovou stanici RTL. Oznámila tak, že nehodlá podivné pravidlo při státních návštěvách dodržovat. Její předchůdkyně to ale dělaly. Na to se objevila vlna sexistických narážek.

„Je to jasné: Brigitte Macronová si neoprávněně myslí, že je francouzská královna,“ ušklíbl se jeden z přispěvatelů na sociálních sítích. „Zvolili jsme si vašeho manžela, ne vás, tak zůstaňte, kde jste,“ ozval se další. Někteří ji dokonce přirovnávali k francouzské královně Marii Antoinettě.

V Číně opět vedle manžela?

Ovšem francouzská první dáma našla i zastání. „Stále žijete v dávných dobách, bohužel jste staromódní,“ uvedla Tristan Bromet, šéfka zaměstnanců paní Macronové. Zároveň je Brigitte velmi oblíbená u Francouzek, které jí každý den posílají hromady děkovných dopisů.

Příští týden mají manželé navštívit Čínu. Očekává se, že i na této návštěvě stane Macronová po boku svého muže a ne za ním.

Není to první věc, kterou první dáma Francie vyvolala veřejnou debatu. Před nedávnem se internet zaplnil ohnivými diskusemi nad délkou její sukně. Byla prý, vzhledem k jejímu postavení, příliš krátká.

europa ( 8. ledna 2018 07:07 )

Šeredná stařena s opičím ksichtem + nekrofil, to je teda dvojka k popukání.

Syda ( 7. ledna 2018 19:45 )

Když ona je taková ošklivá.

nikal ( 7. ledna 2018 18:50 )

... prostě se narodil s touhle "odchylkou" a líbí se mu staré ženy. To není nic nového a neznámého. A je fakt, že psát o ní, že nevypadá na svůj věk, je minimálně pokrytecký, ba přímo příblblý...

iFender ( 7. ledna 2018 18:31 )

My jsme staromodni a ona je uz stara.

aIIahakbar ( 7. ledna 2018 17:56 )

ten chlap nemůže mít všech pět pohromadě, když píchá takovou odpornou zombie.

Zobrazit celou diskusi