Přelíčení proběhlo na půdě Městského soudu v Praze a mělo za úkol určit výši částky, kterou musí Jiří zaplatit majitelce penzionu ve Vranově nad Dyjí. Právě tam byl totiž se štábem ubytovaný během natáčení snímku Andělská tvář z roku 2002, který režíroval Zdeněk Troška (64). Produkci měl na starosti právě Pomeje.

VIDEO: Hladovkou zesláblý Pomeje: V noci mu museli proříznou krk! Šlo o vteřiny!

Video
Video se připravuje ...

Hladovkou zesláblý Pomeje: V noci mu museli proříznou krk! Šlo o vteřiny! Tereza Kühnelová

Podle majitelky, paní Anny Křenecké, Pomeje účet nikdy nezaplatil. „Já jsem ho viděla naposledy, když utíkal ráno ve čtyři hodiny, aby se s nikým nepotkal. Protože ten den měl doplatit ten dluh,“ uvedla pro TV Nova Křenecká, která nakonec celou záležitost dala k soudu. „On si myslel, že už je to dávno zapomenutý, dodala na adresu slavného dlužníka. Ten již ve filmu Andělská tvář utopil spoustu peněz a celá léta kvůli němu splácí dluhy.

Teď verdikt soudu rozhodl, že bude platit i v tomto případě. Majitelce penzionu totiž přiřkl právo na částku v hodnotě 435 tisíc korun, kterou by jí měl herec vyplatit. On sám se stání logicky účastnit nemohl, jelikož je nyní ve vážném stavu v nemocnici.

Pomeje kvůli rakovině hrtanu nejprve podstoupil přes 30 ozařování a následně 42 dní držel hladovku. Na Vánoce sice od lékařů dostal naději, když se dozvěděl, že nádor se zmenšil. Jenže si půstem značně oslabil organismus a vzápětí přišly komplikace v podobě zápalu plic.

V nemocnici se jeho stav navíc znovu zhoršil. „V jednu hodinu v noci se Jirka začal dusit, tak musel okamžitě na operaci. Museli mu provést tracheotomii, aby mohl dýchat, přiznala Blesku manželka Andrea Pomeje (29) s tím, že celou středu musel být její muž dokonce v umělém spánku. „Už je při vědomí a komunikuje, budou ho z ARO převážet na jipku,“ dodala brunetka, která coby dýdžejka živí manžela i dcerku Aničku (4). Teď ale chodí denně do nemocnice a z celého srdce si přeje, aby se Jirka uzdravil.

VIDEO: S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku!

Video
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku! Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
68 fotografií