Hossein, původně Hosseinoff, je jediným synem ázerbájdžánského skladatele a ukrajinské komediální herečky. Možná kvůli ostře řezaným rysům hrál na začátku kariéry zejména darebáky.

Pak ale přišel zlom a jeho nejslavnější role v životě. V 60. letech totiž ztvárnil postavu Joffreye de Peyraca v sérii filmů o Angelice s půvabnou Michèle Mercier (79). Hrabě sice velkou jizvou nejprve hlavní hrdinku děsil, nakonec z toho ale byla velká láska.

Hossein si pak už nikdy nemohl stěžovat na nedostatek přízně krásných dam. Kvůli slavné roli mu často samy padaly do náruče. Ovšem ne vždy to končilo happy endem. Hned dvakrát se rozvedl a potřetí přišel o lásku ještě tragičtějším způsobem. Jeho snoubenka Michele Watrin (†24) totiž zemřela při autonehodě. V roce 1976 se oženil potřetí a s herečkou Candice Patou (70) konečně našel štěstí. Dvojice spolu vydržela dodnes.

Otec čtyř dospělých synů navíc na přelomu roku oslavil velké jubileum – devadesátiny. Na svůj věk vypadá pořád velmi dobře a zůstává fit. Filmovou jizvu dávno vyměnil za dioptrické brýle a herectví za režii. Na svou nejslavnější roli ale zapomenout nemůže. „Prožil jsem pět let jen s Angelikou. Bylo to šílené. Ztratil jsem svou totožnost. Jak řekla má žena, můžeš natočit třeba sto filmů, ale na tvém hrobě bude jen busta Peyraca i s jeho jizvou,“ uvedl před lety Hossein.

VIDEO: U nás máme Angeliku i na prknech, která znamenají svět. V muzikálu hraje Peyraca Marian Vojtko: Přibral tolik, že se nevešel do kostýmů!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Fantoma opery Vojtko: Přibral tolik, že se nevešel do kostýmů! Blesk.tv

 

Fotogalerie
30 fotografií