Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český kamioňák v Německu rozšrotoval auto s rodinou: Půlroční holčička zemřela!

Český kamioňák v Německu rozšrotoval auto s rodinou: Půlroční holčička zemřela! (ilustrační foto)
Český kamioňák v Německu rozšrotoval auto s rodinou: Půlroční holčička zemřela! (ilustrační foto)  (Autor: HZS Středočeského kraje)
Autor: ČTK - 
4. ledna 2018
13:16

Šestiměsíční holčička v noci na čtvrtek podlehla zraněním, která utrpěla při vážné dopravní nehodě nedaleko bavorského města Bayreuth, zhruba 50 kilometrů západně od Aše. Nehodu podle prvních informací způsobil český řidič nákladního vozu, který z nedbalosti vjel do protisměru.

K nehodě došlo ve středu odpoledne na silnici mezi obcemi Seibelsdorf a Rugendorf, asi třicet kilometrů severně od Bayreuthu. Čtyřiapadesátiletý řidič z Česka podle vyšetřovatelů nevěnoval dostatečnou pozornost řízení a v protisměru se čelně srazil s osobním automobilem. Za jeho volantem seděla 29letá žena. Na zadním sedadle byly v autosedačkách její dvě děti - dvouletý chlapec a šestiměsíční holčička.

Matku a jejího syna převezli záchranáři s lehkými zraněními do nedaleké kliniky v sanitce, půlroční dítě ale musel kvůli závažným zraněním dopravit do nemocnice v Erlangenu vrtulník. V noci na čtvrtek holčička zemřela. Řidič kamionu byl po nehodě v šoku.

Materiální škoda na vozech se pohybuje celkem kolem 100.000 eur (2,5 milionu korun), uvedl Focus.

rockyshowman ( 4. ledna 2018 16:22 )

Řidič musí být vždy člověkem bez emocí, ohleduplný a musí předvídat. Takový řidič je pánem v dopravě.A je jedno jaké velké a silné vozidlo řídí! Domnívám se, že autor článku má jisté problémy se skutečnostmi, které mají být pro každého účastníka silničního provozu samozřejmostí ! Bohužel, je to můj osobní názor který jsem nabyl po mé dlouholeté praxi v dopravě.Ne všichni, ale drtivá většina řidičů nákladních vozidel jezdí jak se jim zachce ! Telefon na uchu, rozsvícený laptop, zákaz, - nezákaz. Mladí nezkušení, bez praxe takoví, když dostanou silný stroj do rukou, to je teprve rachot. Není výjimkou, že vozidla nad 12t řídí také řidiči nad 70 let. Některé vozidla Pizzerie, jezdí jako by byly součástí IZS. Vím o čem mluvím!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání