Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ať s ním vaše dcery nikam nechodí samy! Před Lukášem (14), který málem zabil kamarádku, varovali ve škole

Autor: dce - 
5. ledna 2018
18:04

Policie již týden vyšetřuje brutální útok teprve 14letého chlapce na jeho o tři roky starší kamarádku. Lukáš F. měl dívku pobodat údajně ze žárlivosti. Už v minulých dnech ale místní prozradili, že chlapec trpěl vážnými psychickými problémy. Ve škole prý dokonce varovali rodiče dívek, aby s ním jejich dcery nechodily nikam samy.

Na selhání systému v případě psychicky nemocného Lukáše F. z Černilova si stěžuje místní starosta. Chlapec, který 27. prosince pobodal dívku poté, co odmítla jeho milostné návrhy, se totiž v minulosti léčil na psychiatrii a o jeho problémech se vědělo!

„Chlapce jsem neznal, doslechl jsem se, že se léčil a že na rodičovském sdružení údajně upozorňovali rodiče, aby s ním dívky nikam samy nechodily, protože se projevoval špatně,“ prohlásil podle Deníku starosta Černilova Stanislav Javůrek. Podle něj se měly z chlapcova stavu vyvodit nějaké závěry, což se nestalo.

David Kubíček, ředitel školy, kam chlapec docházel do 9. třídy, tvrdí, že s ním kázeňské problémy nebyly, neměl ani zameškané hodiny. Byl prý jen smutný. Sám ale žádné bližší informace nyní nemá. „Nevím, jestli přijde do školy, doneslo se ke mně, že je v léčebně,“ uvedl.

Ani policie není kvůli věku zúčastněných příliš sdílná. Vzhledem k tomu, že je údajný pachatel nezletilý, bude případ s největší pravděpodobností odložen a Lukáš za mřížemi neskončí.

agfor ( 6. ledna 2018 11:17 )

Jak mají rodiče vědět s kým nemají dcerušky chodit, když tu jeho tlamu rozrastrujete ? O takovýhle kreatuře by měli vědět všichni. Škoda, že neprošlo snížení trestní odpovědnosti.

SperkDoZadeckuCZ ( 6. ledna 2018 10:52 )

On se o to táta nebo brácha poškozené postará.

Desterz ( 6. ledna 2018 08:00 )

Zde je jasně vidět zrůdnost zdejšího justičního systému. Za vraždu nic (je přece nezletilý!) ale za jízdu načerno (ač nezletilý) - exekuce! Je tedy v tomto příšerném státě je lepší jako nezletilý zabít, než jet načerno?!! Máme snad v tomto duchu vychovávat své děti?!

ma-o ( 6. ledna 2018 07:49 )

Takové paka nejsou léčitelné, maximálně ho utlumí práškem, ale jednou si ho nevezme a průšvih je na světě.

Hanoka ( 6. ledna 2018 01:51 )

Do ustavu??? Toto je neliecitelne! Gulag, alebo trest smrti len ten je moc rychly! Toto sa zopakuje zas, kym ho nezavru a ak ho pustia zas. A preco ho ma zivit stat! Monstrum vykastrovat a gulag!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání