Nápad se zrodil v hlavě třech přátel, kteří mají kořeny ve Slovinsku a Chorvatsku. A jelikož tahle trojice přátel měla malé děti, se kterými objížděli různé zábavní parky po Evropě, chyběl jim jeden takový v Praze.

A tak v září otevřeli Muzeum Smyslů kousek od Václavského náměstí v Jindřišské ulici. Sedm dní v týdnu si tady najdou zábavu nejen malí, ale i velcí. Přestože se nejedná o nikterak veliký prostor, objevíte v něm spoustu klamů, nad kterými vám zůstane rozum stát.

Propíchnutí hřeby

Mezi nejzábavnější atrakce pak patří fakírovo lože. „Jakmile si člověk lehne a cítí se pohodlně, zmáčkne si zelený knoflík. Následně vyjedou osm centimetrů vysoké hřebíky. Není to nic nebezpečného, na atrakci se s oblibou vrací zejména malé děti, ale i pro dospělé je to po dlouhém pracovním dni vítaná masáž,“ ujistila nás Tereza Veselá z Muzea Smyslů. 

Video
Video se připravuje ...

Tohle všechno můžete zažít v pražském Muzeu smyslů. Eva Fornálová


Při asi hodinové zábavě zjistíte třeba to, jaký trik stojí za natáčením scén z filmu Pán prstenů, nebo si ověříte, že se můžete motat jako opilí, i když tady nepožijete ani doušek alkoholu. V jedné místnosti totiž objevíte rotující tubus, uvnitř něhož vede lávka. Právě díky pohybujícímu válci budete tak zmatení, že rovná chůze bude nemožná.

„Ještě že je tady zábradlí. Jinak bych byl v koncích,“ smál se
návštěvník Petr, který i po vystoupení z tubusu měl menší problém udržet rovnováhu.
Po vytvoření atraktivní fotky skoku šipky do záchodu, který je zde otočen o 180 stupňů, položení hlavy na servírovací tác a lezení po laně mezi mrakodrapy si můžete užít trochu klidnější zábavy, tedy pokud vám nechybí špetka trpělivosti a hravosti.

Staré dobré dřevěné hlavolamy Vám taky pěkně zamotají hlavu i ruce. To můžeme potvrdit. Ale lepší než si o tom číst je zažít to na vlastní kůži. Zjistíte, jak moc vás vaše smysly klamou.  Potřebné informace najdete na www.muzeumsmyslu.cz


Kdy?
Pondělí až pátek od 10 do 22 hodin
O víkendu od 9 do 22 hodin

Kde? Jindřišská 20

Vstupné? 
Rodinné vstupné pro 4 osoby za 690 korun, dospělý za 290 korun, Děti 170 korun a do 5 let vstup
zdarma.

Fotogalerie
55 fotografií