Rajčata

Lednice je snad největším strašákem pro kvalitní rajčata. Získají kvůli ní divnou a nevýraznou chuť. Pokud se vám tedy rajčata začínají kazit, raději z nich udělejte omáčku na těstoviny nebo si je upečte v troubě. Na lednici zapomeňte.

Chléb

Koupili jste si zbytečně dva bochníky chleba a myslíte si, že vám ten druhý lednička uchová v čerstvém stavu? To je velký omyl, ani pečivo do lednice nepatří. Kvůli ochlazení se toti vysouší. Pokud hodláte chleba brzy sníst, tak ho nechte volně třeba na kuchyňské lince. Pokud chcete, aby vám vydržel déle, tak ho jednoduše zabalte do plastového sáčku a dejte ho do mrazáku. Bochník nechte úplně zmrznout.

Cibule

Cibule vám může v lednici udělat pořádnou neplechu. Může se v lednici totiž změnit na ošklivé „nic“, které už k jídlu rozhodně nebude – jednoduše vám totiž zplesniví. Uchovávejte ji proto na chladném, tmavém místě – udržíte ji tak co nejčerstvější. Pokud vám po vaření zbude půlka syrové cibule, je lepší ji dát do plastového sáčku a umístit ji do lednice v něm. Důležité je ale ji co nejdříve zkonzumovat, moc dlouho už vám totiž v tomto stavu nevydrží.

O dalších potravinách, které nepatří do ledničky, si přečtěte na mojezdravi.cz.

 

Nejhorší diety světa: Fungují, ale raději je nezkoušejte!

Nejhorší diety světa: Fungují, ale raději je nezkoušejte!

Každý z nás alespoň jednou vyzkoušel nějakou dietu. Proč také ne, když jsou jich na světě stovky a všechny lákají na výrazný úbytek váhy během…celý článek

Návod, jak zhubnout navždy. Tři rady, které musíte dodržovat

Návod, jak zhubnout navždy. Tři rady, které musíte dodržovat

Kolikrát jste si už sami sobě slíbili, že se budete pravidelně hýbat a že zlepšíte svou životosprávu? A stejně jste to nakonec zase porušili? Jak tohle…celý článek