Láska k hudbě byla tak silná, že v 18 letech nenastoupila na univerzitu. Namísto toho si v Londýně koupila kytaru a začala vystupovat na takzvaných open mic večerech, kde dostane příležitost každý nadšenec s kuráží.

Jejího talentu si záhy všiml frontman skupiny Bombay Bicycle Club Jack Steadman. Jakmile slyšel její hlas, požádal ji, aby jim nazpívala vokály na připravované desce. Jako vokalistka se později objevila také u Razorlight, Manic Street Preachers nebo Ghostpoeta.

V roce 2012 vydala své první album Like I Used To. Rázem se o ní začalo mluvit po Americe a Británii jako o jedné z nejnadějnějších hudebnic roku. Pozitivního ohlasu tehdy využila a vyjela na turné s Bombay Bicycle Club a Noah and the Whale.

Koncertování v Británii, Kanadě a Americe ji vyneslo vzhůru. Dnes můžete slyšet její písničky v různých seriálech, například Skins, Upíří deníky a Girls. Následně se vrhla do další desky, na které spolupracovala i s Tomem Odellem.

Krize

Poté ale přišel zvrat. „Myslím, že jsem moc přemýšlela nad obchodní stránkou věci a dělala si starosti nad tím, co ode mě potřebuje rádio, co chce tisk a začala jsem psát hudbu v jiném duchu. Když byla druhá deska venku, uvědomila jsem si, že je to strašná blbost,“ vysvětlovala Rose.

Návrat na vrchol

Tvůrčí krizi začala řešit v roce 2016. „Domluvte mi koncert a já k vám přijedu,“ napsala tehdy na sociálních sítích. Zpátky do sedla jí tak pomohlo koncertování zdarma v Jižní Americe. O cestě, kdy se naučila psát hudbu opět s láskou, vznikl dokument Something’s Changing a následně i stejnojmenné třetí album, které zazní i tady v Praze. Více informací o koncertu objevíte tady.

Kdy? 22. dubna
Kde? Mono Fono, Praha 1
Vstupné? 350 korun