Důvodem uzavření eskalátorů směrem k obchodnímu centru Palladium je modernizace eskalátorů. „Rekonstrukce se bude týkat výměny celkem tří ramen pohyblivých schodů včetně výměny silových kabelů, rozvaděčů, systému automatizovaného řízení, modernizace slaboproudých zařízení, elektropožární signalizace a dalších technologií,“ prozradila pro Blesk.cz Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku Praha.

Delší výjezd vzhůru i cesta k Palladiu

Eskalátory budou uzavřeny pravděpodobně po dobu následujících osmi měsíců. Cesta na povrch se o něco prodlouží. Namísto minuty potrvá okolo čtyř minut v závislosti na počtu lidí v metru. Na povrchu už vám zbývá k Palladiu 300 metrů.

Ty můžete ujít pěšky, nebo se svézt tramvají. Cesta po svých do obchodního centra se díky opravě vyšplhá až k 10 minutám. Při cestě vás navedou nejen cedule, ale v prvních dnech i informátoři. Ti vám poradí od sedmé do devatenácté hodiny i v anglickém jazyce.

Video
Video se připravuje ...

Cesta na povrch trvá 4 minuty Eva Fornálová

Krása na povrchu i uvnitř

Za osm měsíců by si pak lidé měli užít nízkoenergetické schody, které budou funkčnější a hezčí než dříve. Ke komplikovanějším opravám pak bude docházet až v nočních hodinách. Do budoucnu tady bude viditelné nové obložení i osvětlení.

„Výměna daného typu eskalátorů je nezbytná. Pro Prahu je důležité, aby na tomto frekventovaném místě byla v dlouhodobém horizontu obsluha cestujících zvládnuta na výbornou,“ řekla Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy.

Fotogalerie
22 fotografií