Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malé dítě na Žďársku se zranilo pyrotechnikou: Převoz do nemocnice

Autor: ČTK, kal - 
1. ledna 2018
08:55

V obci okresu Žďár nad Sázavou se krátce po půlnoci při odpalování pyrotechniky zranilo osmileté dítě. Záchranáři ho převezli do nemocnice v Brně. Uvedla to krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

„V obci na Žďársku se krátce po půlnoci při odpalování pyrotechniky zranilo nezletilé osmileté dítě, které muselo být převezeno do nemocnice v Brně. Nepřijali jsme žádné oznámení o případném požáru, který by souvisel se zábavní pyrotechnikou,“ uvedla Čírtková.

Za uplynulých 24 hodin přijali policisté 103 oznámení. V 52 případech se podle mluvčí týkala fyzických napadení a opileckých rvaček.

„Od půlnoci se také výrazně zvýšil počet telefonátů, které měly na svědomí podnapilé osoby. Noční volání se nejčastěji týkala rušní nočního klidu v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky a také různých fyzických napadání a drobných potyček mezi podnapilými,“ řekla Čírtková s tím, že většina opilých, kteří volají, často používá vulgární výrazy a policisty urážejí.

Hasiči na Vysočině měli od nedělních 7:00 do pondělních 7:00 celkem 24 zásahů. Šlo o dopravní nehody, požáry popelnic, kontejnerů, požár garáže nebo požár kuchyňské linky v rodinném domě v Jihlavě, kde vznikla škoda 150 tisíc korun. Řekl to operační důstojník hasičů na Vysočině.

Policie řešila šest dopravních nehod, které si vyžádaly pět lehkých zranění. V jednom případě byl řidič pod vlivem alkoholu. Na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě umístili policisté z Vysočiny během Silvestra a Nového roku osm lidí. Většinou podnapilí v místě svého bydliště napadali ostatní členy domácnosti nebo budili na veřejně přístupném místě pohoršení tím, že byli silně opilí a obtěžovali své okolí, popsala mluvčí.

Podívejte se na silvestrovské a novoroční oslavy v Česku:

Dagu69 ( 1. ledna 2018 09:32 )

Výborně! Kdyby všem chtěla upadnout ruka!!! Lidi s tím nadělají randálu a bordelu!! Už aby to zakázali jako kouření!!!!

Zobrazit celou diskusi