„Vrtulník jsme zabezpečili, aby nedošlo k požáru,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák. Šlo o malý dvoumístný vrtulník typu Robinson. Spadl kolem půl jedenácté na pole, jen deset metrů od základny Alfa, odkud dříve startovaly vrtulníky záchranky.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda malého vrtulníku poblíž letiště v Brně-Tuřanech si vyžádala středně těžká zranění dvoučlenné posádky. Zdeněk Matyáš

„Leží na břiše, zadní část ocasu vrtule se odlomila a leží kus od vrtulníku. Ohnuté jsou listy hlavní vrtule,“ dodal Dvořák.

„Na místě byly dvě posádky bez lékaře,“ uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková a dodala: „Oba pacienty transportujeme po ošetření do fakultní nemocnice v Bohunicích, jednoho na urgentní příjem a druhého do traumacentra.“ Zraněné nebylo potřeba vyprošťovat.

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková popisuje zásah zdravotníků na místě nehody Zdeněk Matyáš

Vyšetřování havárie se ujali policisté společně se zástupci Ústavu pro zjišťování příčin leteckých nehod.  Jeden z pilotů podstoupil i přes zranění dechovou zkoušku. „Výsledek byl negativní. U druhého člena  posádky bude vzhledem k jeho stavu proveden odběr krve,“ poznamenal policejní mluvčí Pavel Šváb. Výše škody na poškozeném stroji zatím není známa.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Pavel Šváb k nehodě vrtulníku a vyšetřování Zdeněk Matyáš

 

Fotogalerie
13 fotografií