Vorlíček si je totiž vědom toho, jak Šafránková trvale odmítá většinu tuzemských i zahraničních rozhovorů a setkání, které se k slavné pohádce už léta organizují. "Je mi trochu líto, že Libuška je vůči pohádce odtažitá, nevím proč je taková. Snad jí vadí, že je spojována s jednou jedinou rolí, ale to už je úděl herců," říká režisér s tím, že jednou ho vytočila takzvaně "přes čáru".

"Mám v Berlíně kamarádku, redaktorku jednoho časopisu. Požádala mě i o rozhovor s Libuškou. Tak jsem jí zavolal, dopředu se jí zeptal, jestli má v domluvený den čas a jestli by přišla na dvě hodiny na nábřeží, kde jsme točili Jak utopit dr. Mráčka, rozhovor měl být totiž i k tomuto našemu společnému snímku. Libuška váhala a váhala, jako vždy, když se má něčeho zúčastnit, ale pak svolila," píše Vorlíček v knize Pane, vy jste režisér!

Jenže pak Šafránková režiséra nepěkně vyšplouchla. "Zrovna jsem dorazil na domluvené místo a platil taxikáři, když mi volala Libuška, že jí do toho něco přišlo, a hned zavěsila. My všichni už byli na místě a ona mi provede tohle! Tak se profesionálové nechovají. Obratem jsem naopak zavolal já jí a do telefonu jí řekl, že to je podraz a že tohle se nedělá. Měl jsem na ni neuvěřitelný dopal," přiznává Vorlíček s tím, že od té doby se s herečkou, z níž udělal svou pohádkou nesmrtelnou legendu, moc nebaví. "Od té doby jsme se už několikrát setkali a už jsme o tom nemluvili, ale vyzvat ji k další spolupráci bych se už moc rozmýšlel," dodává. 

VIDEO: Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii?

Video
Video se připravuje ...

Tajemství filmů Václava Vorlíčka! Co se skrývá v jeho biografii? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
28 fotografií