Mladá slečna je sice mimo ohrožení života, údajně je ale nyní velkým problémem psychika. Ani ne 18letý útočník na ni několik hodin čekal nedaleko zastávky v Horních Měcholupech, a když se vracela z taneční školy, s nožem v ruce na ni zaútočil. S těžkými zraněními a asi 30 bodnými ranami následně skončila v nemocnici. Muž před policií stačil utéct.

Ještě během noci je ale kriminalisté vypátrali a skončil jako podezřelý na stanici. Během středy se k činu přiznal a následně skončil ve vazbě. Bude zřejmě obviněn za vraždu ve stádiu pokusu, za což mu hrozí vysoký trest.

Šílený útok

Neplnoletý muž dívku začal bodat, ta se ještě snažila utéct, než ji pouhých několik desítek metrů od jejího domu dostihl, povalil na zem a znovu bodal. Naštěstí zasáhli sousedi, kteří jej zahnali. „Utíkala před ním a křičela. On ji povalil na zem a začal ji bodat. Všimli jsme si, že je pobodaná. S další svědkyní jsem začala dívce pomáhat, byla dokonce pořezaná i na krku, hned také zavolali záchrannou službu a policii,“ uvedla pro Blesk.cz paní Jana.

Policisté byli na místě do deseti minut a po převozu dívky do nemocnice začali s pátráním. „Ještě v průběhu noci se jim podařilo zadržet osobu, která by mohla mít s případem spojitost, později se k činu doznal,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Jaký byl motiv útoku, v zájmu vyšetřování neuvedl.

Smrti unikla jen zázrakem. „Pacientka měla mnohačetná bodná poranění. Protože byl její stav vážný, bylo nutné zajistit dýchací cesty a v umělém spánku ji převézt do vinohradské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová.

Fotogalerie
18 fotografií