Když Gregorová na jaře divadlo přepustila Goščíkové, tvrdila kolegům, že s nimi zůstane hrát. „Už jsem jedna z vás, žádná principálka, ale jen herečka. Budu tady s vámi působit,“ řekla podle svědků Hana hereckému osazenstvu.

Změna plánu

Jenže to se pěkně sekla! Po půl roce je všechno jinak a z jejích plánů jsou cáry. „Dohodly jsme se s paní Gregorovu, že nebude členkou Divadla Radka Brzobohatého, a z toho logicky vyplývá, že přestává působit v našich divadelních inscenacích,“ sdělila Blesku nová principálka Romana. A přes její rozhodnutí v divadle nejede vlak.

VIDEO - Hana Gregorová o konci v Divadle Radka Brzobohatého 

Video
Video se připravuje ...

Gregorová o konci divadla Radka Brzobohatého: Ztratila jsem motivaci! David Turek, Jan Jedlička

Už ji nahradila

Došlo to tak daleko, že Goščíková už před více než měsícem jmenovala dvě herečky, které zastoupí Gregorovou v inscenaci Tančírna, v níž bývalá principálka vystupovala ještě se zesnulým chotěm. Jedna je Anna Kulovaná (36) alias bývalá doktorka Erika Jánská z Ordinace v růžové zahradě 2 a druhá Petra Špindlerová (45), která zazářila jako Hanička v seriálu Velmi křehké vztahy. Pokud by tedy Gregorová do svého bývalého divadla ještě chtěla, musí si sednout do hlediště jako divačka...

Dar manželovi Brzobohatému

V roce 2003 Hana Gregorová vyhrála výběrové řízení na bývalé Divadlo hudby v Opletalově ulici nedaleko Václavského náměstí. O rok později otevřela Divadlo Radka Brzobohatého, byl to její dar k manželovým 72. narozeninám. Hrával v něm hlavní role až do své smrti v roce 2012. Vdova se rozhodla »táhnout káru« dál, sílilo v ní ale přesvědčení, že musí odejít. „Nejsme v minusu, nikomu nedlužím, ale o nějakém výdělku, nad kterým bych skákala, není řeč,“ prohlásila před rokem. Letos v březnu pak pro divadlo konečně sehnala principálku.

Fotogalerie
20 fotografií