Úplně první akce svého druhu byla uspořádána loni v Bratislavě. Zakladatelem je totiž rodák ze Slovenska Mário Petrej. A po velkém úspěchu dvanáctihodinové show se rozhodl uspořádat obdobnou akci i u nás v Praze.

Češi si mohou užít dokonce třídenní akci. Vstup je však specifický. Lístek totiž platí vždy na hodinu a půl času, aby si každý návštěvník užil jednotlivé exponáty. Pro pražskou akci se přihlásilo na 39 žen. Té nejmladší je 19, té nejstarší 43 let. Každá z nich jde do toho dobrovolně s chutí zažít netradiční zážitek z druhé strany. 

Nahota je úplně přirozenou součástí lidského života. Dnes je však běžnější v online světě než v realitě. Často se nazí dlouhou dobu nevidíme ani v partnerských vztazích. Lidé si tak jsou sice díky sociálním sítím velmi blízko, a přitom jsou si tak vzdálení,“ vysvětloval svůj záměr zakladatel Petrej.

VIDEO: Takový zájem o akci byl v Bratislavě

Další zajímavostí je, že každý den se setkáte s jinými modelkami. „Každý den bude vystaveno 13 nových žen. Nemohu však takto předem říci, kolika z nich se budou moci návštěvníci dotknout. To je zatím na uvážení každé z nich do posledního okamžiku,“ prozradil. Na ty, u nichž to bude možné, si budete muset vzít rukavice kvůli hygieně.

Pod dohledem bodyguarda

Nebojte se, že by byly ženy ponižovány a musely ležet nehnutě v jedné poloze celý den. „Jeden vstup trvá 90 minut a potom mají modelky čas na přestávku,“ vysvětloval princip. Kvůli možnému obtěžování má pak navíc každá svého bodyguarda.

A jak se dívá na pobouřené názory lidí na sociálních sítích, kteří mají pocit, že by ženy představoval jako otrokyně? „Je to výstava skutečných žen s BDSM expozicí. Nic víc a ani nic méně. Pokud z té výstavy odejde nějaký člověk s pocitem, že by byly ženy méněcenné, je mi ho líto... No... Každý je zodpovědný za svůj vlastní život,“ prozradil nakonec.

Pokud máte chuť navštívit tuto výstavu, podívejte se na oficiální stránky VOAYER.

Kdy? 17.–18. srpna
Kde? Dům uměleckého průmyslu
Vstupné? 669 korun na hodinu a půl

Fotogalerie
16 fotografií