Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nový opatrovník vnuků zemřelého dědy z show Pergnerové: Mají jen mě...

Autor: dce - 
9. srpna 2017
11:17

Smutně skončil příběh dědy Zdeňka Sopora a jeho dvou vnuků. O děti, které vlastní rodiče opustili, se jejich děda vzorně staral. Díky reality show Terezy Pergnerové měli navíc nově zařízený byt. Pouhého tři čtvrtě roku po odvysílání srdceryvného pořadu ale děda Zdeněk zemřel. O dva chlapce se nyní bude starat jeho kamarád. Nikoho jiného totižž nemají...

Tenhle příběh rozesmutnil celé Česko. Když se na televizních obrazovkách stanice Nova objevil téměř sedmdesátiletý Zdeněk, který vyprávěl skutečně zdrcující příběh své rodiny, nikdo netušil, jak smutný příběh skutečně bude. Dcera, o kterou se staral po rozvodu, mu nechala své dva syny (tehdy 3 a 2) a opustila je. Až po čase se Zdeněk dozvěděl, že jeho dcera brzy poté zemřela.

O chlapce se vzorně staral celých deset let. Seniorovi z důchodu ale nezbývaly peníze na nové vybavení bytu ani nejnutnější opravy. Jejich domov tak působil tísnivě a zanedbaně. Zdeněk ale radši koupil klukům bundy nebo pořádné jídlo k večeři. Pomoci se jim rozhodla Tereza Pergnerová s pořadem Akce nový domov.

Jejich bydlení totálně proměnili a pořídili jim i nové spotřebiče a elektroniku. Děda Sporer si ale nový byt užil jen chvíli. Tři čtvrtě roku po odvysílání dílu zemřel. V neděli ho již mrtvého doma našel jeho vnuk Daniel (13).

„On prý něco zavařoval, udělalo se mu špatně, tak si lehl a už se neprobudil. Starší Danek ho budil, nemohl ho probudit, tak šel pro souseda. Soused volal policajty a děda už byl mrtvý,“ řekl televizi Nova jeho kamarád Zdeněk Korous.

O dva chlapce se nyní bude starat právě on - pan Sporer měl opatrovnictví chlapců rozmyšlené již dlouho dopředu.

„Mám vypsané papíry k poručnictví a budu to posílat do Prahy a potom se mám dostavit na soud. Chlapci nechtějí nikam jinam jít, protože nikoho jiného nemají, chtějí být u mě, jsou na mě zvyklí, jsem s nimi odmalička," dodal opatrovník.