Historická stavba stojí v těsném sousedství kanálu Sestiere San Marc, a tak není divu, že každé zákoutí velkorysého apartmánu o rozloze 450m2 je svým způsobem poctou historické budově i jejímu nevšednímu okolí.

Designéři Andrea Marcante a Adelaide Testa se při navrhování interiéru zaměřili na prolínání vnějšího světa s vnitřním. Vertikální architektura fasády se promítá v dekoru, tvarech nábytku i barevném pojetí interiéru.

Poté co obyvatelé vystoupají po schodišti z eukalyptového dřeva, uvítá je velkorysý pohled na vodní hladinu.  

Elegantní společenský pokoj, který je srdcem bytu, je zařízen vkusným sedacím nábytkem ve stylu art deco, skleněnými stolky a obřími lustry. Od ostatních prostor bytu ho částečně oddělují obdélníky modrozeleného skla zasazené v mosazných nebo červených rámech, které evokují neustálý pohyb vody v kanálu za zdí.

Velkorysý apartmán ve stylu art deco
Autor: archiv Marcante Testa Architetti

Stěny pokoje zdobí decentní výmalba nebo tapety s geometrickými motivy. Podlahu tvoří složité mozaiky poskládané z dřevěných parket.

Prostor kuchyně je vybaven jednoduchými skříňkami z eukalyptového dřeva, kterému sekundují plochy leštěné mosazi. Linku, podobně jako většinu nábytku, architekti nechali vyrobit na zakázku.

Fotogalerie
29 fotografií

Ložnice jsou na rozdíl od ostatních místností velmi jednoduché. Zdobí je dvoukřídlé dveře, stropy s plastickými motivy a geometrické skříně ve stylu art deco. V glamour koupelně se opět objevuje dřevo eukalyptu a mosaz, které příjemně souzní s mořskou zelení na kachliček na zdech a krevetkově růžovou dlažbou podlahy.