Otroci módy mohou namítnout, že tento rok romantika v top ten tendencí sezony pro jaro / léto zastoupená není, ale zároveň musí uznat, že její prvky v podobě aktuálních volánů, průsvitů, pro dané období typických pudrových barev a floristických dezénů se v jednotlivých trendech promítají.

Stejně tak platí, že ne každému typu ženy skloňované téma romantiky svědčí. Což však neznamená, že ji nemůže připomenout v působivém detailu.

Romantika je každopádně v civilním i velkolepém gala podání výzvou na smeč na lajnu ženskosti. Pokusily se o něj i veřejnosti známé osobnosti na kurtu mezinárodní přehlídky kinematografie v Karlových Varech, která inspirativně a u většiny modelů na poli módy nadčasově a v plné parádě na léto uzavřela společenskou sezonu.

Pavlína Němcová: Malá velká Itálie

Top z bílé hrubé krajky plus pouzdrová, mělkým volánem zakončená černá sukně ze stejného materiálu od návrhářského dua Dolce & Gabbana jsou příkladem lady elegance v luxusním nadčasovém formátu. Hladké jehlové lodičky zn. Jimmy Choo plus jedinečná malá kabelka Sicilly celku glamour body ještě navyšují. A dekorativní čelenka ve vlasech funguje jak náležitá třešnička na dortu.

Známka: 1+

Pavlína Němcová: Malá velká Itálie
Autor: Herminapress.cz

Jana Plodková: Na vlně něžnosti

Jemný vzorek, ke krku uzavřený výstřih, dlouhé rozvolněné rukávy, zajímavě pojednaný pásek a sklady sukně pod kolena jsou plodem invence návrhářky Victorie Beckham. Kreaci konvenující metalické sandálky dílem nadějného mistra obuvi Nicholase Kirkwooda, do jehož botiček se nyní zbláznil VIP svět. Je to skvělé, ale kabelka přes rameno outfit jemně zabíjí. Měla být malá s ouškem do ruky.

Známka: 2 

Jana Plodková: Na vlně něžnosti
Autor: Herminapress.cz

Karolína Kurkova: Síla dívčího půvabu

Romantickými aplikacemi a výšivkou vyšperkovaná rozevlátá hedvábná kreace v babydool stylu od Fendi doplněná kabelkou stejné značky a sandálky od Chanelu. Tak ano, tohle je na jedničku s hvězdičkou, nutno podotknout k jedinečnému stylingu outfitu, jenž dokáže sloučit neslučitelné. Pracuje s řadou výrazně efektních momentů outfitu, a přesto pouťovou křiklavostí neoplývá.

Známka: 1+ 

Karolína Kurkova: Síla dívčího půvabu
Autor: Herminapress.cz

Monika Koblížková: Temná nota

Rovný, zcela střízlivý střih róby od Dsquared2, jenž obecně dokáže postavu opticky prodloužit a zeštíhlit. Minimalismus s romantickým prvkem sexy náprsenky transparentního svršku s dlouhými rukávy. Fúze hedvábného šifonu a vlny na sukni. Zářivě modrý akcent sandálků Jimmy Choo a skořepina bagetky z krokodýla od zn. Lusha… Stylista Filip Vaněk i tímto outfitem sklidil body na scéně. Kdo říká, že romantika nemůže mít černou podobu?

Známka: 1 

Monika Koblížková: Temná nota
Autor: Herminapress.cz

Andrea Bartošková: Akcent mašle

Působivost hrubé, reliéfně vrstvené krajky. Opět velká večerní s uzavřeným dekoltem a krátkými rukávky, jež umocní dívčí pel, jímž nositelka róby i po šedesátce svým způsobem oplývá. Na mašli uvázaná, pas zdůrazňující stuha stejně jako materiál šatů romantice nahrává. Tvrdý kontrast černé provokuje k úvaze, zda by nebyl lepší odstín zlatavé či šampaňského. Nicméně nic zásadního k diskuzi.

Známka: 1

 

Andrea Bartošková: Akcent mašle
Autor: Herminapress.cz

Daniela Peštová: Smeč od Valentina

Glamour výšivkou stvolů konvalinek zdobená toaleta s jedinečným, naprosto neočekávaným límečkem a v ramenní kouli nařasenými rukávy k lokti skvěle pracuje s transparentem, barvami, momentem detailu. A plné kotníkové střevíce do špičky plus svítivý dotek skořepiny od Bottega Veneta tento koncert citlivého stylingu završují.

Známka: 1

Daniela Peštová: Smeč od Valentina
Autor: Herminapress.cz

Video
Video se připravuje ...

Františka Čížková: V knize odhalila duši! Jak přišla o dítě a zase je našla! Tereza Kühnelová