„Vždycky je to tady vina řidiče. Přes den si tady neumějí dát při odbočování přednost, v noci se pak vypínají semafory. V 95 procentech je to vždycky stejná situace,“ vrtí hlavou Markéta Z., která bydlí v jednom z přilehlých paneláků. Podle ní se tu staly už desítky dopravních nehod.

Místní si sice myslí, že by problém mohl vyřešit například kruhový objezd, zastupitelé městské části jih ale tak rozsáhlou přestavbu neplánují. V současné době se připravují pouze úpravy technického charakteru, jako například rozšíření jízdních pruhů.

Řidiči ovšem nehody v tomto úseku často neohlašují policii. „Od 1. ledna 2016 do 1. června 2017 byly evidovány na uvedené křižovatce celkem tři dopravní nehody, u dvou byla příčina porušení příkazové značky a v jednom případě se jednalo o nehodu při odbočování vlevo,“ komentoval pro Blesk.cz policejní mluvčí Richard Palát.

Při těchto nehodách byla podle jeho slov lehce zraněna pouze jedna osoba. Policie ale nemá přehled o všech střetech, protože se účastníci bouraček mohou domluvit na místě a o nehodě pak vyplnit pouze formulář.

K poslední nehodě na křižovatce u nákupního domu Kotva došlo ve středu večer. Muž (24) bez řidičáku s více než 2 promile alkoholu v krvi skončil se svým vozem na tramvajových kolejích.

„Ostravští policisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelému hrozí v případě, že bude uznán vinným, trest odnětí svobody až na tři léta,“ doplnil Palát.

VIDEO: Ostravští řidiči jezdí často »pneumatika nepneumatika«.

Video
Video se připravuje ...

Řidič na trase zažil tolik karambolů, že ho nějaká nehoda na křižovatce nemohla rozhodit. Archív PČR

Fotogalerie
7 fotografií