Zlato české kinematografie se rozhodla oprášit německá společnost Caligari. Ve spolupráci s Českou televizí plánuje k dosavadním třiatřiceti dílům původního seriálu z roku 1966 až 1970 natočit dalších 52 půlhodinových dílů, a navíc ještě dva celovečerní filmy!

„Minulý týden zaplatili Němci opci na práva k natočení 52 dílů,“ potvrdil serveru Aktuálně.cz scenáristův syn Ota Hofman mladší. Ten autorská práva zdědil po tatínkovi Otovi (†61), jenž byl spolu s režisérem Jindřichem Polákem (†78) duchovním otcem postavičky, která se stala legendou známou po celé Evropě. Její úspěch byl takový, že o práva stál i Walt Disney, s těmi se ale Hofmanovi nedohodli.

S Němci si nyní plácli po roce a půl »námluv«! „Jednání probíhají a do léta by mělo být víceméně jasno. Zlato české kinematografie se rozhodla oprášit německá společnost Caligari. Ve spolupráci s Českou televizí plánuje k dosavadním třiatřiceti dílům původního seriálu z roku 1966 až 1970 natočit dalších 52 půlhodinových dílů,“ řekl ředitel vývoje pořadů ČT Jan Maxa s tím, že detaily koprodukce se postupně ladí.

Rád by do projektu zapojil jak české herce, tak »áčkové« filmaře. Natáčet by se mělo začít už příští rok na jaře, k divákům by se pak měl nový Pan Tau dostat v roce 2019…

Najít náhradu za představitele pana Tau Otto Šimánka (†67), který zemřel v roce 1992, nebude ale lehké. To, jak vše bude vypadat, zajímá i Jiřinu Bohdalovou (86), která v seriálu hrála maminku. „To je sázka do loterie, ale doufejme, když si to vymysleli, že toho pana Tau mají, protože na tom to stojí a padá,“ okomentovala herečka pokračování kouzelného muže s buřinkou.

„Já bych si v té roli uměla představit například Viktora Preisse, ale nevím, koho si Němci vyberou,“ dodala. Podle Aktuálně.cz hodlají ale producenti obsadit roli některým z německých komiků…

Zpověď Viktora Preisse o herectví:

Fotogalerie
10 fotografií