Z celkového vyznění rozhovoru je poznat, že je na tom herec a režisér dost mizerně. Osaměl totiž v domě v Los Angeles, kde ještě donedávna žil s Angelinou a jejich šesti dětmi. „Tenhle dům byl vždycky chaotický a bláznivý, hlasy a rány odevšud. A teď, tu jsou dny velmi… velmi vážné,“ popsal Brad, kterému společnost dělá pouze jeho pes, buldok Jacques.

Kromě toho se vrhnul na sochařinu. Zřejmě se snaží co nejvíce zaměstnat ruce, aby do nich nevzal sklenku a nenapil se tak, jak měl dříve ve zvyku. Tvrdí, že za rozpadem manželství s Jolie nestála žádná jeho krize středního věku, ale právě alkohol. „Já si osobně nevzpomínám na den od chvíle, co jsem odešel z vysoké, kdy bych nechlastal, nebo neměl jointa nebo něco. Prostě něco," svěřil se Pitt v rozhovoru pro GQ Style.

„Pak si uvědomíte, že spousta z toho, jako třeba cigarety, jsou v podstatě šidítka. A já utíkám od pocitů. A jsem opravdu šťastný, že už jsem s tím vším skončil. Totiž přestal jsem se vším kromě chlastu, než jsem založil rodinu. Ale i tenhle poslední rok, jsem některé věci neřešil. Chlastal jsem moc. Stal se z toho prostě problém. A jsem vážně šťastný, že už je to teď půl roku," říká o své abstinenci s tím, že dokonce začal chodit na terapii. „Je to trochu hořkosladké, ale už se mi zase vrátil cit do konečků prstů. Myslím, že je to součást lidské výzvy. Buď celý svůj život popíráš, nebo na to reaguješ a vyvíjíš se,“ dodává představitel hlavní role v novém snímku War Machine.

VIDEO: Trailer ke snímku War Machine

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu War Machine youtube.com_Netflix/bpž

Jako herec se prý ale už sám moc necítí. Důležitější jsou pro něj teď jeho děti. „Rodina na prvním místě. Lidé na smrtelných postelích nemluví o tom, čeho dosáhli nebo jak byli oceňováni. Mluví o svých milovaných, o svých zklamáních – to se zdá být v menu. A to říkám jako někdo, kdo se nechal unést svou prací.“

Nedávno se mohl po dlouhých sedmi měsících znovu vidět s rodinou, i když za asistence chův. Už dokonce ví přibližně i to, kde jeho rodina bydlí. Nerad vzpomíná na dobu, kdy se mu život rázem sesypal jako domeček z karet. „Byl jsem vážně na zádech, když na mě byla zavolaná sociálka. Potom už jsme to dokázali vyřešit. Oba jsme dělali maximum," říká Brad o sobě a Angelině, kterou ovšem v celém rozhovoru přímo jmenoval pouze tehdy, když zmiňoval její nový film.

Evidentně je to pro něj ještě velmi citlivé místo. Jak sám naznačil, pořád ji miluje, ale její odchod chápe. „Pokud někoho milujete, necháte ho jít,“ vysvětlil Pitt pomocí známého klišé svůj vztah k Angie.

VIDEO: Jolie a Pitt se brali v roce 2014. Jak tajný obřad probíhal?

Video
Video se připravuje ...

Tajná svatba Brada a Angeliny! Kdo všechno tam byl? Tomáš Polák, Reuters

VŠE O ROZVODU ANGELINY A BRADA ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
93 fotografií