Začala na něm dělat v době, když ještě měla oba rodiče. Pak došlo k velké tragédii a o svou maminku přišla. I proto její nové album vychází až nyní. „Jsem hrdá na to, že mi vyjde CD. Vložila jsem do natáčení alba veškerý svůj volný čas a energii. Bylo na něm strašně moc práce, nejen mé, ale i lidí, kteří se na něm podíleli. Mamince by se líbilo,“ říká dojatá Johanka, která bude debutovat s písněmi Jiřího Suchého.

Má k tomu své vysvětlení. „Už jako malá jsem chodila do Semaforu a moc se mi líbily písničky, které se v něm zpívaly. Mám doma snad všechny semaforské písničky. A tak vznikl nápad, že bych chtěla natočit CD s písničkami pana Suchého,“ popisuje mladičká zpěvačka, která byla Jiřího Suchého poprosit osobně.

A prý nebylo vůbec jednoduché Suchého přesvědčit, aby jí dal své svolení. „Poprosit pana Suchého, zda by souhlasil s nápadem, že bych nazpívala jeho písničky, jsem byla za doprovodu taťky a pana Svobody, což je ředitel divadla Semafor. Ze začátku byl poněkud skeptický, ale nakonec souhlasil. A já jsem byla samozřejmě šťastná, protože když vám taková legenda, jako je pan Suchý, důvěřuje a souhlasí, abyste nazpívali jeho písničky, je to zkrátka úžasný pocit,“ říká Johanka, které Jiří Suchý nepůjčil jenom písničky, ale rovnou celé divadlo.

Již 5. května večer se totiž v divadle SEMAFOR uskuteční slavnostní křest její prvotiny spojený s koncertem, který byl nazván Dveře dokořan pro Johanku Kopačkovou. A nevystoupí jenom Johanka, ale i sám Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou, Michal Malátný, Felix Slováček jr., Patrola Šlapeto, Michal Stejskal, Ajrin Zlámalová, Lucie Černíková nebo Zuzana Maxa.

„Cítím strašnou zodpovědnost, protože jsem puntičkářka. Chci, aby bylo všechno dokonalé. I ty nejmenší detaily. Takže jsem trošku nervózní. Nechci zklamat kolegy, kteří mi důvěřují, ani diváky, kteří si koupí lístky, které jsou již v prodeji,“ říká Johanka, která v SEMAFORU nevystoupí poprvé.

„Hraji v divadle Semafor v několika hrách. Moje poslední premiéra v Semaforu byla hra: Skleněné prkno. A s Dětskou Operou Praha hostuji v Národním divadle, Stavovském divadle a na Nové Scéně Národního divadla,“ uzavřela Johanka.

Fotogalerie
18 fotografií