Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík rozsekal bohaté rodiče sekerou: Jsem nevinný, tvrdí a požaduje stamilionové dědictví

Autor: lm - 
24. dubna 2017
20:04

Teprve jednadvacetiletý mladík stanul před soudem, kde se zpovídá z brutální vraždy rodičů a bratra. Podle žalobce Henri van Breda rozsekal vlastní rodinu sekerou. Mladík ale vinu odmítá a tvrdí, že jeho rodinu povraždil „vysmátý vrah“ v kukle. Ve hře je i dědictví v hodnotě několika set milionů korun!

K brutální vraždě došlo v roce 2015 v jihoafrickém Kapském Městě. Policisté tu našli milionářskou rodinu povražděnou v jejich postelích. Při útoku zahynul Martin van Breda, jeho manželka Teresa a jejich syn Rudi. Útok přežila jen školačka Marli (nyní 18), které útočník prořízl hrdlo, a nějakou dobu byla dokonce v kómatu.

Vyšetřovatelé z vraždy obvinili Henriho van Bredu (21), syna milionářského páru. Mladík ale tvrdí, že je nevinný a rodinu mu před očima povraždil »vysmátý útočník« v kukle. Poté se měl vrhnout i na něj, ale Henri se mu ubránil, přičemž sám utrpěl řezná zranění. Podle lékařů byla ale „povrchní“ a způsobil si je sám. Mladík také u soudu tvrdil, že mu přišlo, že útočníků bylo v domě více, a pomoc nemohl zavolat, protože neznal tísňové číslo. Po útoku prý omdlel a probudil se po několika hodinách. 

Jenže podle policisty, který jako první dorazil na místo, z mladíka silně čpěl alkohol a zdál se „nervózní, nebrečel, ale byl rozrušený“. Seržantu Adrianovi Kleynhansovi se místo činu zdálo podivné a mladík jim k útoku zprvu vůbec nic neřekl. Trumfem obžaloby by měla být přeživší Marli, jenže ta si podle některých informací z osudné noci nic nepamatuje.

U soudu se hraje i o milionové dědictví. Pokud by byl Henri van Breda zproštěn obžaloby, připadne mu do klína podíl na dědictví, které činí v přepočtu téměř 400 milionů korun, které jeho rodiče vydělali obchodem s nemovitostmi v Austrálii. Není tak divu, že se mladík bude u soudu bránit zuby nehty.

Video: Brutální vražda v Praze: Zeť zabil rodiče své exmanželky. Pak spáchal sebevraždu

steelheart ( 24. dubna 2017 21:04 )

dobře spratka vychovali - nejspíš měl málo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání