Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češka s dcerkou utekla z Mexika před tyranským přítelem: Po 10 letech je vypátral

...
...  (Autor: iStock.com)
Autor: aba - 
24. dubna 2017
14:08

Drama jako z filmu se někdy odehrává i ve skutečném životě. Své o tom ví jedna nejmenovaná Češka, která z Mexika od svého přítele musela utíkat s tehdy dvouletou dcerkou tajně a za osobní pomoci konzula. Její přítel teď po deseti letech přijel do ČR a celou kauzu hnal před soud. Ten mu dal za pravdu a rozhodl, že dvanáctiletá dívka se s ním musí vídat, i když nechce a bojí se ho. 

Mladá Češka se podle serveru novinky.cz po dostudování školy vydala do Mexika  za prací. Tam potkala místního muže, do kterého se zamilovala a otěhotněla s ním. Pár měl ale spory, které nebyly zrovna malé, a všechno vyvrcholilo odjezdem ženy zpátky do Čech, aby porodila tady. 

Na naléhání se ještě jednou i s dítětem vrátila do Mexika, což ale neměla dělat. Ona i její dcerka skončily pod tvrdým dohledem jak přítele, tak jeho rodiny. Nadřazené chování muže je v Mexiku běžné, stejně tak jako přehnaná žárlivost a zavírání matky s dítětem doma. Alespoň to vyplývá ze zprávy českého konzulátu v Mexiku. Na ten se obrátil ženin otec, který odletěl do Mexika se svou dcerou a vnučkou a prosil je o pomoc.

Tehdejší konzul Jan Mráček ze své kompetence po vyslechnutí toho, jakým způsobem je žena s dítětem tyranizována, rozhodl o poskytnutí ochrany celé rodině do jejich odletu z Mexika. Ten se konal záhy, ale neproběhl bez problémů. „Před vstupem do celního prostoru se objevili rodinní příslušníci otce a snažili se rodině zabránit v odletu. Nechybělo mnoho k fyzickému incidentu a útoku na rodinu i na mě,“ líčí Mráček tehdejší události. Žena s dítětem prošla do tranzitního prostoru, kam se ale dostal i její expartner a snažil se jim v odletu zabránit. Nakonec o zpacifikovala letištní ochranka, a tak se obě dostaly bezpečně zpátky do Čech.

Všechny dramatické situace se odehrály v roce 2007. Od té doby se žena v Česku provdala a má další děti. Deset let poté se ale objevil přízrak z její minulosti. Muž přicestoval z Mexika aby si vymohl styk se svou dcerou. Dnes dvanáctiletá dívka je ve škole velice oblíbená, ale s otcem se vídat nechce. „Nechci se s ním vídat, neznám ho a bojím se ho, chová se divně,“ vypověděla u soudu.

Brněnský městský soud se ale při rozhodování nepřiklonil k názoru dítěte, ale k posudku znalkyně Marcely Landové, která tvrdí, že nestýkat se s otcem je pro dívku škodlivé. „Kontakt s otcem v žádném případě dítě neohrožuje. Emočně poškozující a pro její osobnostní vývoj nevýhodné je její negativní ovlivňování členy rodiny proti otci,“ tvrdí Landová a soud jí dal za pravdu. Nařídil, aby se dívka stýkala s otcem nejprve za přítomnosti matky a poté si ji bude moci vzít na celý víkend.

To ale dívka podle zprávy z její školy nesla velice těžce. „Zvracela, musela odejít domů, po setkání s otcem omluvena kvůli psychickému vypětí. Návštěvy tatínka jí zjevně neprospívají, dělo se to i při další schůzce. Při osobní komunikaci říkala, že se s ním nechce vídat, prosila o pomoc,“ stojí ve zprávě z dívčiny školy. To, že tato setkání dívce neprospívají, ačkoli na nich soud trvá, konstatovala i dětská psycholožka, která dívku vyšetřovala.

Prozatím to ale vypadá, že ačkoli nařídil pravidelné styky s otcem, nemusí k nim vůbec dojít. Podle informací deníku Právo totiž dívčin otec na několik posledních setkání vůbec nepřišel. 

Na údajný zázrak, který se měl odehrát právě v Mexiku, se podívejte ve videu:

Video  Zázrak, nebo podvrh? Dětská světice při natáčení videa otevřela oči.  - Youtube/misteriocanal
Video se připravuje ...


sores ( 24. dubna 2017 17:37 )

Blá blá, pro černou rasu žena vždy byla jen služka a souložnice, nikdy nic jiného a ještě továrna na plození děcek!!! To je to jejich náboženství vražedný!!! Hnus rasa nekulturní!

janryska ( 24. dubna 2017 17:29 )

Jste pod vlivem propagandy. To co vám podsunou, za tím běžíte jako slepice ohraničená plotem dělícím od informací z venku. Co takhle psychické násilí na dítěti znemožněním péče rodičů únosem a budováním syndromu zavrženého rodiče? Ta bude mít sebeúctu, Šablonka. Z jakých poměrů pocházíte, když vám nevadí selekce rodiče?ˇ Proč týrá matka otce svého dítěte silovým odnětím jeho péče o dítě? Jak matka prokazuje svoje tvrzení? Tak aby jsme si vytvořili takový základní přehled mezi muži násilníky-kolik mužů násilníků je mezi otci, kteří hájí zájem a právo dítěte na péči rodičů proti vůli matky autokratky? No kolik jich asi tak může bejt, tak asi 100% ?, kdák?

tini ( 24. dubna 2017 17:16 )

Vsechny Cesky, ktere se vdavaji v cizine za cizince, by se mely povinne obeznamit s fakty rozvodoveho rizeni a pece o dite. Utect domu k mame jako ze Zapadle Lhoty do vedlejsi Lhoty totiz nefunguje a odvezeni ditete pres hranice je nezridka kvalifikovano jako unos. Prislusnost resi soudy v miste bydliste, tudiz v dane zemi, stejne tak rizeni o svereni ditete do pece. To, ze si zena bere pohledneho mladika, je jedna vec, obeznameni s moznostmi, kdy vztah nevyjde, druha. I po letech podobnych zkusenosti je spousta divek tak naivnich,az to neni mozne.

vodnarL ( 24. dubna 2017 16:43 )

Prečo si my chlapi nevozíme sem černošky,islámky,indky..žeby IQ???

vodnarL ( 24. dubna 2017 16:40 )

Kto môže za to že naše feny dovážajú do naších republík-islamákov,černochov,indov ...???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání