Televize nasadila nové upoutávky do vysílání od středy 19. dubna. Jsou svižné a akční, diváci je uvidí během dne i v rámci zpravodajské hodiny na Primě. Dominuje v nich vrtulník s logem Primy. Televize ale bude cestovat vzduchem jen mimořádně, rozhodně teď nebudou reportéři z pražské Palmovky starovat vrtule pokaždé, když budou v Praze kolony...

Nikdy ale neříkejme nikdy. Prima je na extrémní podmínky zvyklá, když byly v roce 2013 povodně, nasadili moderátoři gumáky a šli moderovat do vody nebo na střechu Národního divadla, odkud bylo dobře vidět na Vltavu. A jindy zase křižovali Česko v kamionu.

Moderátor zpráv Karel Voříšek by se moderování z vrtulníku nezalekl, létání prý miluje a tahle myšlenka ho natolik nadchla, že by šel klidně ještě dál. „Moderovat zprávy ze vzduchu? Z letadla ano, z padáku opravdu nevím. I když by to bylo pro diváky napínavé. Jak by se něco stalo, moderátor by seskočil padákem přímo na místo a při pádu by moderoval. Ovšem, co na to zvukaři. Bylo by to slyšet?“ ptá se Voříšek.

Upoutávky se mimo jiné natáčely letos 30. března na letišti Mnichovo Hradiště ve středních Čechách téměř celý den. Vzniklo několik verzí, které se budou ve vysílání střídat.

„Divákům v nich odhalujeme část zákulisí a nabízíme atraktivní záběry na naše zpravodajské štáby, které každý den natáčejí zprávy v regionech Čech, Moravy a Slezska. Odhalíme také unikátní záběry z akcí reportérů. Nové upoutávky jsou svižné a akční, přesně takové, jako jsou Zprávy, které začínají každý den v 18:55,“ řekla Jitka Obzinová, šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky televize Prima.

Vrtulník Robinson R-44 RAVEN I, který je v nových upoutávkách, pojme s pilotem tři cestující, dokáže letět rychlostí až 240 kilometrů za hodinu. Používá se buď pro vyhlídkové lety, nebo právě pro aktuální televizní zpravodajství, hlídkování policie a pátrání. Je vůbec prvním malým vrtulníkem, který úspěšně přeletěl oba zemské póly – severní i jižní.

VIDEO: Podívejte se, jak Karel Voříšek prožíval moderování z kamionu

Video
Video se připravuje ...

Karel Voříšek: Kvůli „kauze StB“ jsem přestal jezdit autem! Jan Jedlička, David Vaníček