Herečce dlouhodobě ztěžovala život ztráta rovnováhy. Největší záchvat motolice, který Havelkovou donutil odejít do domova seniorů, udeřil v roce 2014. Blesku to prozradila její sousedka. „Měla úraz, je v nemocnici,“ dozvěděli jsme se tehdy. Večer v koupelně herečka upadla, nemohla vstát, a tak se plazila do pokoje pro telefon. „Chudák! Ležela tam celou noc… Byla samá modřina a něco měla s holenní kostí,“ lkala sousedka. Okamžitě tedy zavolali hereččinu synovi Ondřejovi.

Přijel okamžitě, zavolal sanitku, která Havelkovou odvezla do pražské Nemocnice Na Bulovce. Tam ji zrentgenovali, zjistili, že naštěstí nic zlomeného nemá. Hýbat se ale nemohla, a tak ji Ondřej odvezl do rehabilitačního zařízení do pražských Ďáblic. „Už tam jednou byla, když si zlomila loket,“ poznamenala sousedka.

Od té doby už herečka nemohla žít sama. I v domově se však mohla spolehnout na oporu své dcery a syna Ondřeje Havelky. „Děti má skvělé, dceru i syna. Starají se a jezdí za ní. Když měla v květnu devadesátiny, pochvalovala si, jakou jí vystrojili se svými rodinami oslavu,“ říkala už v roce 2014  sousedka.

Fotogalerie
30 fotografií