Podle organizátorů není ve městě dost gastronomických podniků, které by zvládly náročné požadavky festivalu. „Problémem je nedostatek kvalitního personálu. Nároky na účast na festivalu na jednotlivé restaurace jsou obrovské, jedná se o tři dny v takřka polních podmínkách, kdy je náročné udržet kvalitu jídla, což znamená značné vytížení personálu a velké náklady,“ vysvětlil hlavní organizátor festivalu Stanislav Podroužek.

Dalším důvodem je patrně také zavedení EET. „Navíc se tradiční účastníci v letošním roce potýkají se zákonnými změnami, které vedou k určité nejistotě provozů,“ podotkl Podroužek. Na letošní šestý ročník bylo přitom naplánováno rozšíření festivalu do podhradí, atraktivní hudební program nebo dětský koutek ve spolupráci s BRuNO family park.

Festival, který vždy začátkem června přilákal tisíce lidí, byl od počátku založený na prezentaci nejkvalitnější gastronomie z Moravy. „Tento koncept se v současné době ukazuje jako neudržitelný a my se budeme do dalších let muset zamyslet nad úpravou,“ zakončil Podroužek.

Video: Podívejte se na videa, jak EET »zacvičila« s restauracemi a obchodníky.

Video
Video se připravuje ...

Nakvašení obchodníci kvůli EET. A Jílková málem oslepla. redakce BleskTV

Video
Video se připravuje ...

Tvrzení europoslance Polčáka: EET „zadusí“ až 700 provozoven, některým se to možná hodilo. Vera Renovica, Lukáš Červený

Fotogalerie
10 fotografií