Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brit, který v Londýně zabil Zdeňka: Praštil kamaráda, byla to sebeobrana

Autor: lm - 
4. dubna 2017
15:15

Kdo může za smrt Čecha Zdeňka M. (†31) v Londýně? Brit Raymond Sculley (29), který byl obžalován z jeho vraždy, odešel od soudu jako svobodný muž. Porota mu uvěřila, že jednal v sebeobraně. Jak k incidentu došlo podle jeho slov?

K tragédii došlo loni v září v londýnské rezidenční čtvrti Poplar. Zdeněk M. (†31) se u místního fastfoodu Perfect Fried Chicken dostal do konfliktu se skupinou mladíků na kolech. Podle svědků si je měl dobírat, zda nejsou bicyklovým gangem, což skupinu rozzlobilo.

Potyčka se vystupňovala a devětadvacetiletý Raymond Sculley na Čecha zaútočil řetězem s bezpečnostním zámkem na kolo a zasadil mu několik ran do hlavy. Sculley ale u soudu tvrdil, že první ránu zasadil Čech. Brit na Čecha zaútočil prý až poté, co Zdeněk udeřil jeho kamaráda.

„V tu chvíli jsem ho zasáhl řetězem. Myslel jsem, že jsem ho trefil do ramene. Začal jsem couvat a tím jsme se dostali až do uličky. Šel směrem ke mně a já se pohyboval dozadu. Chtěl mě praštit a popadnout,“ popsal události osudného dne Sculley. Brit u soudu obvinění z vraždy odmítl a porota ho osmý den zprostila všech obvinění. Nebude souzen ani za zabití.

Rodina Zdeňka je z verdiktu v šoku a podle FTV Prima hledá způsob, jak verdikt zvrátit. Rozsudek zaskočil i samotné Brity. „Sebeobrana? Vždyť se vrhl na toho ubohého muže spolu se svým bicyklovým gangem a napadl ho řetězem se zámkem. To teda nezní moc jako sebeobrana,“ napsal v diskuzi k článku jeden z Londýňanů. „I pokud ho (Zdeněk) vyprovokoval, není to přece žádný důvod někoho umlátit k smrti řetězem z kola. Ani zabití? Je to za**aný vtip,“ píše další Brit.

K soudu se chystala i Zdeňkova sestra:

 

kukuku ( 4. dubna 2017 17:14 )

Spíš by se mělo říct "Češi uvěřili po roce '89 báchorkám o své hodnotě v EU". Realita je, že nás řadí na Balkán a Balkán až za všechny barevné národy. Zemanovo hledání kontaktů, kde se dá (Čína, Rusko...) - to je smutná nutnost, kterou sluníčkář začne chápat, až dostane po hlavě řetězem se zámkem.

gabreta ( 4. dubna 2017 17:04 )

Hodnota Čechů ve EU klesá. Nájezdníci a etnika jsou, jak je vidět, hodnotnější!

eda22 ( 4. dubna 2017 15:46 )

Porotní soudy... a někdo by je chtěl tady.

Carlos777800 ( 4. dubna 2017 15:46 )

Na anglického Araba si netroufl ,by se jen podíval na nej křivě a už by seděl ! Je mi z Angličanů na bliti !

Tibi ( 4. dubna 2017 15:43 )

Je to neuvěřitelné,jak soud rozhodl.Jak se mohou cítit zahraniční pracovníci bezpečně třeba v Londýně,když jejich soudy chrání vrahy? Je to hanba celého soudnictví UK.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání