Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Procestujte svět podle filmových trháků: Užijte si sladký život v Římě a pořádnou pařbu v Bangkoku!

/
  • Pocestujte svět podle filmových trháků: Užijte si sladký život v Římě a pořádnou pařbu v Bangkoku!
    15. února 2017 ● 11:11

    Filmy, seriály, sitkomy… Přemýšleli jste někdy nad tím, kde se slavné hollywoodské trháky odehrávají? Pojďte s námi po stopách filmových lokací, kde vznikaly silné emotivní příběhy nebo typické americké komedie v nejlepším slova smyslu. Vydejte se po stopách Vicky a Cristiny, užijte si pořádnou pařbu v Bangkoku nebo rozluštěte tajemství Leonardovy šifry. V momentě, kdy stanete na místě svých hrdinů, dostane film zcela nový rozměr…

  • 1.

    Za záhadou mistra Leonarda

    Paříž je oblíbeným místem všech filmařů, málokdo ji proslavil tak jako Dan Brown se svou knihou a jejím filmovým zpracováním Šifra mistra Leonarda. V hlavním městě Francie si dokonce můžete objednat prohlídku, která vás provede všemi hlavními místy, ve kterých se drama odehrává. Při ohledávání místa první vraždy si tak prohlédnete muzeum Louvre, následně při pátrání po stopách tajného řádu zvaného Převorství sionské navštívíte řadu pařížských kostelů a rozhodně nesmíte minout záhadný Pantheon.

    Šifra mistra Leonarda: Jean Reno, Tom Hanks a Audrey Tautou.
    Autor: Sony Pictures Entertainment
    Muzeum Louvre..
    Autor: 
  • 2.

    Jezte, meditujte, milujte se

    Hned do několika koutů světa vás zavede hlavní postava filmu Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert v podání Julie Roberts. Ta se po nevydařeném vztahu vydává na cestu kolem světa a má tři hlavní cíle. V Itálii se učí jíst jako Italové. Naláká vás tedy na neapolskou pizzu. V Indii se pak učí meditovat a diváky provádí hektickým životem v Dillí i poklidnými dny v ašrámu v Pataudi. Nakonec vás provede mystickým Ubudem a zamiluje se na pláži Padang Padang na indonéském ostrově Bali. Je to tedy ideální průvodce pro všechny, kteří touží po novém životním startu…
    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer: Jíst, meditovat, milovat falcon.cz

    Autor: 
  • 3.

    Barcelona podle režiséra Woodyho Allena

    Vydejte se letos o prázdninách do slunné Barcelony a procházejte se stejnými místy jako dvě hrdinky Allenova filmu Vicky, Cristina, Barcelona. Asi vám hlavu nebude plést charismatický malíř v podání Javiera Bardema a nebude na vás žárlit krásná Penélope Cruz, ale můžete si prohlédnout místní galerie nebo ochutnat lokální vína. Třeba ve vyhlášeném podniku U čtyř koček, kde se v první polovině dvacátého století scházela umělecká avantgarda. Nezapomeňte též na ulici Avinyó, ve které kdysi stával nevěstinec, jehož obyvatelky údajně inspirovaly Pabla Pissasa k namalování slavného kubistického obrazu Avignonské slečny. Všechny úžasné Gaudího stavby pak asi netřeba připomínat.
    Vicky, Cristina, Barcelona
    Autor: archiv
    Casa Milà známého architekta Antonia Gaudího v Barceloně
    Autor: Profimedia.cz
  • 4.

    Sladký život v Římě

    Kolébkou mistrů kinematografie je zajisté Řím. Klasických filmů se tady odehrávalo mnoho, ale jen jeden nese poetický název La Dolce Vita, tedy Sladký život. Ve Felliniho oceňovaném díle si zahrála i slavná fontána di Trevi. Navrhl ji Nicola Salvi, nachází se v samém centru Říma, a v jejím středu stojí socha boha Neptuna. Vzpomeňte si na krásnou Anitu Egbergovou a její dlouhé nohy, brouzdající se ve fontáně… Už máte plán na léto?
    La Dolce Vita
    Autor: archiv

    Fontána di Trevi v Římě
    Autor: Shutterstock.com
  • 5.

    Pařba v Bangkoku, hlavním městě Thajska

    Ať už se chcete pořádně rozloučit se svobodou, nebo jen zažít skvělou párty s  přáteli, zaleťte si do Thajska. Nenechte se ale mýlit nevázanou jízdou ve filmu Pařba v  Bangkoku. Ve skutečnosti by totiž v přísném Thajsku všichni aktéři skončili ve vězení. Pokud se tedy po návštěvě místního paláce a chrámů rozhodnete navštívit nějaký z klubů, kde české turisty může překvapit třeba to, že nemají parket, tančí se prostě jen tak kolem stolů, řiďte se místními pravidly: „Je potřeba přivézt si oblečení do klubu. Řada z nich vás v žabkách a šortkách dovnitř nevpustí,“ radí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.
    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer: Pařba v Bangkoku Youtube.com

    2376454:full:true:true

  • 6.

    Za dobrodružstvím do Nepálu, nebo do Alp?

    Pokud jsou vaší láskou hory, jistě vás nadchne dobrodružné drama režiséra Baltasara Kormákura s názvem Everest. Dramatické události z roku 1996 filmaři znovu oživili a předkládají je divákům v napínavém trháku. Natáčelo se přitom ve dvou známých lokalitách – v Nepálu a v Alpách. Pokud tedy nejste zkušení horolezci a milovníci adrenalinu, zvolte raději druhou z lokací. A budete-li mít plahočení na svazích dost, můžete na rozdíl od filmových hrdinů usednout ve vyhřáté hospodě k  alpským specialitám.
    Everest, nefalšovaný vysokohorský velkofilm s hollywoodskými hvězdami
    Autor: Cinemart
  • 7.

    Další tipy na výlety

    Fotogalerie
    39 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy