„Hodnotili jsme význam akcí z hlediska společenského, celopražského i rozestavěnosti a finančních nároků na budoucí fáze výstavby,“ řekla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO).

Většina peněz půjde do školství a sportu. Z celkové částky poputuje 813 milionů korun velkým městským částem, Praha 23 až 57 dostanou 463 milionů.

„Přibližně 60 procent těchto finančních prostředků bude použito na projekty v oblasti školství, zbytek je potom určen na projekty pro sport, volný čas a veřejný prostor,“ uvedla Kislingerová.

Podívejte se, jak v Praze 17 roste velký sportovní komplex:

Peníze pro různé školy

Ve školství by například po 30 milionech mohly dostat Praha 3 na opravu základní a mateřské školy na Jarově a Praha 4 na rekonstrukci kuchyně v ZŠ Na Planině. O pět milionů méně může získat Praha 10 na stavbu nové mateřské školy v areálu ZŠ Nad Vodovodem. Radnice Prahy 15 zřejmě obdrží peníze na stavbu hokejbalového hřiště a Praha 16 na stavbu krytého bazénu.

Praha 6 by mohla dostat na rekonstrukci polikliniky pod Marjánkou 60 milionů korun a Praha 9 25 milionů na dostavbu hlavní budovy polikliniky na Proseku.

Původně vedení města chtělo rozdělit asi 1,08 miliardy na 57 projektů. Praha poté doplnila seznam investičních akcí určených ke schválení.