Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Faltýnek udělal na Kalouska vulgární gesto. Teď se za něj kaje

Autor: val - 
26. března 2017
13:50

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO a pravá ruka Andreje Babiše Jaroslav Faltýnek si posypal hlavu popelem. Ve Sněmovně mu to nedávno „ujelo“ a směrem k šéfovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi ukázal pažemi „vulgární“ gesto, jak jej v neděli v České televizi označil moderátor Otázek Václava Moravce. Faltýnek se za ně v přenosu omluvil.

Na návrh Kalouska se poslanci minulou středu zabývali bodem Daňové podvody ministra financí (Andreje Babiše). Babiš do sněmovny nepřišel a Faltýnkovu snahu odložit projednávání do doby, než dorazí, poslanci smetli. Faltýnek si tedy natruc vzal dvouhodinovou přestávku na jednání klubu a cestou do lavic poslal Kalouskovi vzduchem gesto levé paže v pravém předloktí, které by se dalo slušně přeložit třeba jako „jdi do háje“.

Jaroslav Faltýnek a jeho gesto směrem k Miroslavu Kalouskovi Jaroslav Faltýnek a jeho gesto směrem k Miroslavu Kalouskovi | Repro Česká televize

Teď vzal Faltýnek zpátečku. „Měl bych se omluvit, omlouvám se. Ujelo mi to, mrzí mě to. Nechal jsem se panem Kalouskem vyprovokovat a v momentě, kdy jsem to gesto udělal, už jsem cítil, že je to špatně, a mrzelo mě to, omlouvám se,“ odpověděl v ČT na dotaz moderátora, zda si veřejnost nezaslouží omluvu.

Faltýnek (ANO) četl ve Sněmovně Babišův vzkaz. Řešila se kauza korunových dluhopisů a Babišových daní:

Babiše se ale dále v kauze korunových dluhopisů zastával a uvedl, že v případě, kdyby se ukázalo, že se skutečně dopustil daňových podvodů, bylo by na premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, zda by ponechal šéfa ANO ve vládě.

Jeho partner v diskusi, šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik, zase odmítl případnou povolební spolupráci s hnutím ANO, neboť odporuje jejich ambici nespojovat se s pravicovými stranami.

alIahakbar ( 29. března 2017 08:54 )

lunatic ta sedla

salto ( 28. března 2017 07:38 )

Dobrý, takže pod nickem pomoc-hori píše Šláfenberk?

joudajoudovy ( 27. března 2017 14:21 )

tak nam toho chudacka kalouse usateho privezte na namesti a prazsti konsele nestihnou odvazet hromady lejn, kterymi z lasky bude zahrnut.

alIahakbar ( 27. března 2017 11:41 )

partyzanka.michel, mazej *** kozu, debile.

alIahakbar ( 27. března 2017 11:39 )

zdenekk, nauč už se jinou větu, duševní impotente.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa