Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dušan dostal do péče sousedovu dceru: Zneužil ji a točil si to na mobil

Dušana K. odvádí policie.
Dušana K. odvádí policie.  (Autor: noviny.sk)
Autor: els - 
25. března 2017
10:11

Soud svěřil nezletilou dívku do péče Dušanovi K. (59) poté, co se o ni rodiče nemohli postarat. Muž pak dívku zneužíval a sex s ní si natáčel na telefon. Již před tím byl Dušan K. jedenáctkrát trestán.

Patnáctiletá dívka skončila u souseda Dušana K. z rozhodnutí soudu. Rodiče se totiž o svou dceru nemohli náležitě postarat, neboť otec měl zdravotní problémy a matka propadla alkoholu.

„Rodiče se na půdě úřadu práce v Partizánskom dohodli, že se o jejich dítě bude starat navrhovatel. S nezletilou se znal a měl s ní dobrý vztah,“ řekl mluvčí trenčínského soudu Roman Tarabus.

Dušan K. již v listopadu 2015, tedy ještě před rozhodnutím soudu, žil společně s dívkou v bytě v Prievidzi. Soud si však před rozhodnutím nevyžádal výpis z rejstříku trestů, a tak nikdo nezjistil, že Dušan K., kterému byla dívka svěřena do péče, byl již jedenáctkrát trestán.

„Chybou bylo, že soud si zapomněl vyžádat výpis z registru trestů a konfrontovat navrhovatele s jeho trestní minulostí,“ řekl Tarabus. Vložit se do toho mohl i úřad práce.

„Sociálně právní ochrana dětí nemá pravomoc vyžadovat z registru trestů informace o fyzické osobě,“ brání se mluvčí Úřadu práce, sociálních věcí a rodiny Jana Lukáčová.

Výpis si měl sice zajistit soud, ale dle právníka Marka Benedikta měl úřad upozornit na to, že tento dokument chybí. V současné době je Dušan K. obviněn ze sexuálního zneužívání, za což může dostat 3–10 let vězení, a za výrobu dětské pornografie si může sednout za mříže na 4–10 let.

Pokud bude shledán vinným v obou bodech, trest se mu ještě může navýšit. Přitížit mu také může i jeho kriminální minulost. 

Není to jediný případ zneužívání, který v poslední době otřásl Slovenskem. Po dvaceti letech týrání a sexuálního násilí se rozhodla promluvit žena, kterou zneužíval její vlastní bratr. Helenu znásilnil poprvé, když jí bylo patnáct let. Podívejte se na reportáž TV Joj. 

Video  Muž sexuálně zneužíval sestru a její děti. Užíval si i se zvířaty!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

PETR_50 ( 25. března 2017 11:46 )

Co nás tituluješ blbouni?! Co jsi potom ty?!

PETR_50 ( 25. března 2017 11:44 )

Určil to soud. Odpovědný je taky soud. Ale jak jsem se dozvěděl v pořadu u Jílkové, soudce nelze trestat!

korea ( 25. března 2017 11:32 )

Stalo se na Slovensku. Tak prskej, ty typickej národe, svoje jedovatý sliny jinam. A nauč se číst.

iFender ( 25. března 2017 11:26 )

Vsude to je stejne nebo podobne Zakony a paragrafy jsou spatne a nikdo se nesnazi neco zlepsit.Do toho tahleta EU s temi svymi vymysly.Tam dole ti obyceni lide at se treba po tento....hlavne,ze politici, soudci a bürokrati v kancelarich maji to svoje korytko.

sosacek ( 25. března 2017 10:37 )

Jenom si zvykejte blbouni. Přijdou muslimská prasata a bude to legální. A když si budete stěžovat tak dostanete ještě flastr od soudu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání