Herec Jiří Bartoška začal s kouřením už ve čtrnácti letech. „Opravdu, šel jsem do školy a kupoval si u paní Beránkové v trafice krabičku,“ řekl pro Magazín MF Dnes. Tato vášeň mu vydržela dodnes.

Před oslavou svých 60. narozenin údajně kouřil 60 cigaret denně a už tehdy se vyjádřil, že to rozhodně omezit nechce. „Naopak, budu přidávat postupně s věkem. Nedej bože, abych se dožil stovky,“ vtipkoval tehdy ve chvíli, kdy ho Blesk zastihl na jednom z natáčení.

V roce 2014 se však dostavily vážné zdravotní problémy, hercovi byla diagnostikována rakovina mízních uzlin. „Pro mě to byla naprosto neznámá situace. Já jsem totiž i přes své zdravotní hříchy nikdy marod nebyl. On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč,“ řekl pro časopis Blesk zdraví.

I když se mu rakovinu podařilo porazit, o zdravotní stav stále moc nedbá, cigarety se prostě odmítá vzdát. „Mně bylo lékaři doporučeno, abych omezil kouření. Ne abych přestal kouřit. Mám pocit, že by se tělo leklo, určitě by se leklo,“ obhajoval se pro Magazín MF Dnes.

Podívejte se na ukázku filmu, ve kterém Bartoška hrál po boji s rakovinou.

Video
Video se připravuje ...

Teorie tygra: Takhle září Bartoška v prvním filmu po rakovině! cinemart

Fotogalerie
32 fotografií