Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KLDR testovala nový motor pro rakety. Kim se pyšní: Historické vítězství

Autor: ČTK, bk - 
19. března 2017
08:40

Severní Korea provedla test nového raketového motoru. Zkoušce, která podle státních médií KLDR znamená začátek nové éry raketového průmyslu země, přihlížel osobně severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Nový motor umožní komunistickému režimu v Pchjongjangu dosáhnout světové úrovně ve vypouštění satelitů na oběžnou dráhu kolem Země, tvrdí státní agentura KCNA. Dodala, že se tak současně vyzkoušel motor, který by měl sloužit pro rakety dlouhého doletu.

„Svět si brzy uvědomí význam historického vítězství, kterého jsme dnes dosáhli,“ citovala KCNA nejvyššího představitele KLDR.

Severní Korea v minulých měsících provedla několik testů balistických raket. Střely byly vypáleny jako zkouška na případné zasažení amerických základen v Japonsku, zdůraznil Pchjongjang.

Američané poslali do KLDR bombardér. Podívejte se:

Video  Američané poslali do KLDR bombardér.  - Reuters
Video se připravuje ...

OSN kvůli jaderným a raketovým testům uvalila na KLDR v roce 2006 sankce. Byly několikrát zpřísněny, Severní Korea ale od svého kontroverzního zbrojního programu neustoupila.

Podívejte se, jak Kim Čong-un láká turisty do KLDR pomocí kalendáře s letuškami:

Video  Kim Čong-un láká turisty do KLDR pomocí kalendáře s letuškami.  - YouTube
Video se připravuje ...

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v pátek prohlásil, že americká politika „strategické trpělivosti“ vůči Severní Koreji skončila. Jednou z možností je i vojenská akce proti Pchjongjangu, pokud by se hrozba ze strany KLDR dále zvýšila, dodal podle agentury AFP Tillerson při zahájení návštěvy Jižní Koreje.

havran2 ( 19. března 2017 15:23 )

tomu tak narvat raketu do té tlusté pr.ele ! ! !

prycsnima ( 19. března 2017 11:41 )

 A všichni Indové smrdí a je mi z nich na blití. A číňaňi jsou prasata co se furt šťouraj v rypáku. To tlustý prase čong je taky ma pěst.

moiaza ( 19. března 2017 11:10 )

Vadí mi, že svět se vyzbrojuje, namísto odzbrojování. Nemám rád harašení zbraní. Jen nechápu jednu věc. Když vyvíjí zbraně USA, je to v pořádku. Ať už atomové, nebo neutronové. Jsou přece určeny na obranu, že? Ony nazabíjejí? Když vyvíjí zbraně KLDR, USA šílí. To jako proč? Jedni můžou a druzí ne? Když dva dělají totéž, není to totéž?

19.3.1977 ( 19. března 2017 09:55 )

 Zlikvidovat! Nevím na co pořád čekají?Aby nebylo pozdě!!

Zobrazit celou diskusi