V den natáčení byla opravdu velká zima, násobená tím, že se točilo na poli, kde Martin Zounar rozptýlil popel, tudíž na otevřeném prostoru, kde silně foukal studený vítr. Točil se paradoxně nejprve pohřeb, potom až smrt. Zatímco všichni Babákovou pohřbívali a mrzli, její představitelka Valérie Zawadská v klidu seděla ve vyhřátém stanu jen pár metrů od místa „svého pohřbu“. 

„Bylo to hrozně smutné. A také hodně náročné. Nejen proto, že bylo asi minus deset a celý den jsme točili venku, ale i proto, že jsme se opravdu  maximálně soustředili na to, abychom to zahráli uvěřitelně. Abychom nebyli patetičtí a nepřehnali to, ale současně abychom přenesli divákovi tu emoci. Ta scéna byla opravdu hodně dojemná, a tak doufám, že z toho divák bude mít zážitek,“ řekla seriálová Heluš, Martina Randová, a přidal se k ní i herecký partner Martin Zounar.

„Jsem moc rád, že ji scénáristé takhle výborně rozepsali. Prožili jsme s ní mnoho nezapomenutelných natáčení. To první, kdy ji Heluš přejela kamionem, se točilo v pětatřiceti stupních ve stínu, to dnešní poslední, kdy točíme umírání, provází desetistupňové mrazy. S Valérií jsme v extrémních podmínkách začali i končíme, přijde mi to symbolické,“ řekl s tím, že diváci uvidí, že Boban s Heluš nejsou jenom záporáci, ale také postavy, které mají city.

Video
Video se připravuje ...

Smrt Valerie Zawadské v Ordinaci: Před kolapsem nestihla poslední přání! TV Nova

Fotogalerie
24 fotografií